Завантаження ...
banner
banner

Колір металочерепиці, який користується підвищеним попитом на Україні

Металлочерепиця – найбільш популярний будівельний матеріал, що використовується в процесі зведення житлових будинків чи комерційних об'єктів

Металлочерепиця – найбільш популярний будівельний матеріал, що використовується в процесі зведення житлових будинків чи комерційних об'єктів. Для обладнання покрівельних систем не потрібно використовувати стропильні конструкції, які доповнюються підсилюючими елементами. Листи металочерепиці фіксуються на простій обрешітці. Готовий дах забезпечує надійний захист будівель від вологи, вітру та атмосферних опадів. Металочерепиця випускається з різними кольоровими відтінками, які гармонічно поєднуються с зовнішнім оформленням фасадів.

Фактори, які впливають на вибір кольору металочерепиці

Головний критерій вибору кольору покрівельного матеріалу – особисті естетичні переваги забудовника. Під час придбання металочерепиці варто звертати увагу на такі параметри:

  • місце розташування об'єкту нерухомості;
  • інтенсивність сонячного випромінювання;
  • якість зовнішнього полімерного шару;
  • цінові показники.

Найбільш дешевим вважається матеріал, зовні покритий шаром поліестеру. Термін його служби становить біля 10 років. Металочерепиця, яка оброблена пластизолом чи пуралом, здатна не змінювати своїх основних характеристик до 30 років.

Способи визначення кольору металочерепиці

Купити металочерепицю на сайті може кожен забудовник. Для цього необхідно заповнити запропоновану форму електронної заявки. Колір матеріалу визначається за допомогою спеціальної таблиці RAL. Її класичний варіант включає 213 відтінків. Цифрове маркування істотно спрощене. Воно складається з чотирьохзначного символу, де перша цифра вказує на основний колір, а решта – на характеристики додаткових відтінків.

З системою RAL design зазвичай працюють професійні дизайнери. Вона пропонує біля 1625 відтінків. Кольори позначаються семизначним кодом, в якому перші три цифри вказують на відтінок, дві слідуючі – на яскравість, а решта три – на насиченість.

Популярні в Україні кольори металочерепиці

Матеріал з коричневим відтінком приваблює увагу людей з консервативними поглядами на життя. Такий колір викликає відчуття стабільності. Він добре виглядає на фоні зелених насаджень. Деякі власники житлових будинків віддають перевагу металочерепиці з бордово-червоним відтінком, які свідчать про активність та впевненість людей. Теракотова покрівля = універсальний варіант, що ідеально підгодить для заміських котеджів, комерційних споруд, промислових об'єктів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: