Завантаження ...
banner
banner

Туреччина чи Єгипет – куди поїхати вперше?

Туреччина та Єгипет вважаються двома найпопулярнішими курортами серед українців. Їхня перевага ховається у низькій вартості турів, розвиненій інфраструктурі та цілому спектрі розваг для дорослих та дітей

турція чи єгипет

Туреччина та Єгипет вважаються двома найпопулярнішими курортами серед українців. Їхня перевага ховається у низькій вартості турів, розвиненій інфраструктурі та цілому спектрі розваг для дорослих та дітей. Окрім того, більшість готелів в обох країнах працюють по системі Все включено, яка дозволяє максимально розслабитись та не переживати за збалансоване харчування.

Плануючи перший відпочинок на морі, туристи стикаються з великим вибором курортів. І набагато простіше вибрати популярні туристичні країни, які точно порадують відмінним сервісом та чистими пляжами. То ж що все-таки краще: піраміди Єгипту чи давні міста та храми Туреччини? Ми пропонуємо порівняти ці дві країн за критеріями, що вважаються найважливішими для якісного відпочинку.

Де дешевше?

Насправді, цінова політика приблизно однакова в обидвох країнах. Тут все буде залежати від сезону – влітку та на початку осені тури коштуватимуть дорожче, аніж після новорічних свят та на початку весни. В цілому, ви зможете відпочити і в Туреччині, і в Єгипті приблизно за 500-700 доларів (з проживанням, харчуванням та перельотом).

Якщо порівняти вартість путівок в той самий сезон, то можна побачити, що курорти Єгипту дорожчі за турецькі десь на 50-100 доларів. Однак ця різниця не статична і міняється в залежності від сезонності. Окрім того, ви завжди можете зекономити, придбавши гарячі тури, ціна яких набагато нижча за першочергову вартість. Ви можете тут poehalisnami.kharkov.ua/ref/egypt/ знайти дешеві путівки в Єгипет на найпопулярніші курорти.

Сезонність

Пляжний сезон в Туреччині розпочинається приблизно в середині квітня – саме тоді температура води та повітря на більшості курортів стає ідеальною для відпочинку на узбережжі. Взимку на курортах Туреччини можна відпочивати хіба в тому разі, якщо ви не плануєте плавати в морі – температура повітря сягає 10-15 градусів і підходить хіба що для екскурсій.

Що ж стосується Єгипту, то на деяких курортах тут можна відпочивати навіть взимку. Наприклад, в Шармі та Хургаді достатньо тепло, щоб купатись та засмагати. Правда, навесні варто бути обережнішими – на більшості курортів спостерігаються сильні пориви вітру, який приносить пісок з пустелі.

Пляжі

Звісно, відпочинок на морі влітку неможливий без купання у морі та сонячних ван. Насправді, і Єгипет, і Туреччина однаково можуть похвалитись чистими пляжами, плавним спуском у воду та безпекою у воді. Саме тому сюди варто приїжджати з дітьми.

Якщо ви любите піщані пляжі, краще придивіться до єгипетських курортів – в Туреччині більшість пляжів з гальки, що створює певний дискомфорт (наприклад, заходити у воду краще у гумових капцях). В Єгипті пляжі більшою мірою піщані, але на деяких просто біля берега ростуть корали (які також можуть поранити ноги).

Розваги та пам’ятки

Обидві країни – це не просто пляжні курорти, а осередки культури та природних пам’яток. Тут зібрано так багато цікавинки, що ви зможете відвідувати різноманітні екскурсії протягом всієї відпустки. Звісно, Єгипет більше відомий своїми пірамідами та пустелею, Туречччина – величними мечетями та давніми напівзруйнованими містами. Який напрямок обрати для цікавих екскурсій? Тут все буде залежати від ваших вподобань. Але давайте ми все ж перерахуємо цікаві місця в кожній ж цих країн.

Пам’ятки Туреччини:

  • Собор святої Софії;
  • Блакитна мечеть;
  • Цистерна Базиліка;
  • Великий базар;
  • Кападокія (ви певно бачили місцевість зі скелястими пейзажами, над якими літають величезні повітряні кулі);
  • амфітеатр Аспендос;
  • давні міста Сіде, Ефес, Фазеліс.

Пам’ятки Єгипту:

  • Піраміди Гізи;
  • Долина фараонів;
  • місто Шарм Ель Шейх, яке особливо полюбляють дайвери;
  • гора Мойсея;
  • храм Рамзеса;
  • Кольоровий каньйон;
  • Піраміда Хеопса;
  • Сфінкс.

Туречччина та Єгипет мають багато спільного. Однак деякі моменти поміж цих країн суттєво відрізняються та можуть вплинути на загальне враження від поїздки. Яку б країну з цих двох напрямків ви не обрали, можете сподіватись на якісний та цікавий відпочинок, сповнений яскравих вражень та шалених емоцій. Головне – знати особливості клімату та продумати програму відпустки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: