Завантаження ...
banner
banner

Яку підлогу вибрати для кухні

Ремонт на кухні завжди викликає багато запитань у власників приміщень. Як оформити стіни та правильно вибрати меблі? Де потрібно встановити освітлення та як підібрати побутову техніку

Ремонт на кухні завжди викликає багато запитань у власників приміщень. Як оформити стіни та правильно вибрати меблі? Де потрібно встановити освітлення та як підібрати побутову техніку? Але першим питанням, яке повинні вирішувати господарі, має бути вибір підлогового покриття. При цьому слід орієнтуватися не стільки на естетику, скільки на практичність матеріалу. Або, якщо вдасться, поєднати ці дві якості та вкластися у наявний бюджет.

Підлога на кухні має бути вологостійкою і не боятися періодичної течі води. Покриття має витримувати жорстке прибирання з використанням щіток і абразивних чистячих засобів. Іноді без цього буває неможливо видалити плями від жирної їжі або фруктового соку. Підлога також повинна бути міцною, довговічною та зносостійкою. Температурні коливання, різки запахи і пар також будуть чинити негативний вплив на матеріал. Звісно, підлога має органічно вписуватися в дизайнерське рішення і стильно доповнювати інтер'єр.

Лінолеум

Лінолеум має відносно невисоку вартість, легко монтується та не пошкоджується при падінні важких предметів. Матеріал витримує тривалий вплив води. Навіть калюжі для нього не страшні. Лінолеум легко миється та добре витримує помірне механічне навантаження. Але дешеві зразки матеріалу можуть з часом зіпсуватися під впливом навантажень від кухонної техніки, гарнітуру та взуття господарів.

Керамічна плитка

Керамічна і керамогранітна плитка для підлоги – один із традиційних варіантів підлогового покриття. Вона має міцну поверхню, яка не стирається та не вигоряє під впливом ультрафіолетових променів. Плитка не поглинає воду та не руйнується при контакті з нагрітими предметами. Протягом тривалого періоду експлуатації кахель не змінює колір і не втрачає своїх механічних властивостей.

Широкий вибір рішень за кольором, розміром і фактурою дозволить підібрати відповідний матеріал під будь-який стиль інтер'єру. Якщо порівнювати підлогові матеріали за експлуатаційними параметрами, вартістю та зовнішнім виглядом, то плитка посяде беззаперечне перше місце.

Дерев'яна підлога

Підлога з натуральної деревини на кухні свідчить про заможність і гарний смак власників. Це може бути паркет, покриття з цільного масиву, модні останнім часом штучні дерев'яні плитки. Вибираючи дерев'яне покриття, слід орієнтуватися на листяні породи. Вони більш стійкі та довговічні. Але деревина може пошкодитися від ударів. Вона пожежонебезпечна і боїться надмірної вологості. До того ж, вартість такої підлоги може серйозно похитнути ваш бюджет на ремонт.

Ламінат

Ламіноване покриття є більш дешевим і практичним замінником натурального паркету. За зовнішнім виглядом паркет нічим не поступається деревині. Поверхня також може імітувати камінь, бетон, мармур або граніт. Але ламінат пошкоджується під впливом вологи. Тому для кухні потрібно вибирати вологостійкий ламінат з високою зносостійкістю.

Яке б підлогове покриття ви не вибрали, пам’ятайте, що дешеві низькоякісні матеріали не зможуть прослужити вам тривалий термін. Не купуйте найдешевшу плитку або тонкий ламінат з низьким класом зносостійкості. Орієнтуйтеся на середні цінові пропозиції від перевірених брендів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: