Завантаження ...
banner
banner

Оформлення субсидії та пенсії онлайн

Напередодні опалювального сезону у багатьох виникає проблема з тим, як отримати належну за законом субсидію. Зробити це можна не виходячи з дому в режимі онлайн.

Напередодні опалювального сезону у багатьох виникає проблема з тим, як отримати належну за законом субсидію. Зробити це можна не виходячи з дому в режимі онлайн. За часом весь процес займає буквально 10 хвилин.

Оформлення субсидії онлайн

Нижче представлена покрокова інструкція, як оформити субсидію онлайн:

  1. Необхідно зайти на офіційний сайт Міністерства соціального захисту України.
  2. Знайти вкладку "Е-сервіс".
  3. Відшукати в ній закладку "Субсидії".
  4. Заповнити форму, запропоновану на сайті. Для входу або реєстрації можна використовувати два способи: з підтвердженням електронного підпису або з використанням ідентифікації - всі стадії оформлення, в тому числі й підписання відбуваються в електронному вигляді. Є ще один спосіб - це подача документів в паперовому вигляді. Тоді вхід та реєстрація відбуваються за адресою електронної пошти. Вам поштою прийде версія документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати та віднести до відділу соцзахисту.
  5. Після входу на сайт слід уважно заповнити всі необхідні електронні заяви. В обов'язковому порядку слід перевірити правильність введених даних.

Потім потрібно відправити документ. Далі потрібно чекати, коли на адресу електронної пошти прийде підтвердження, що заява зареєстрована. Там же буде вказано номер реєстрації, який слід запам'ятати або записати.

Оформлення пенсії

Пенсія - виплата з якою в нашій країні пов'язано багато труднощів. За 26 ст. Закону України "Про пенсійне страхування " люди, які досягли віку 60 років та мають стаж роботи у 27 років, мають право на отримання пенсії. Але щороку кількість років стажу для отримання пенсії все більше зростає. Деякі категорії громадян мають право на вихід на пенсію в 55 років. До них відносяться, наприклад, учасники військових дій.

Розмір мінімальної пенсії в Україні - 1712 гривень, це якраз розмір прожиткового мінімуму. Максимальний розмір пенсії в 10 разів більше – 17 120 гривень.

Для оформлення пенсії слід надати документи:

  • Паспорт;
  • Ідентифікаційний код;
  • Трудову книжку.

Також знадобиться: довідка про зарплату, свідоцтва про народження дітей у разі, коли у жінки або чоловіка була декретна відпустка, документи, що підтверджують навчання у вузі, проходження військової служби.

Пенсія також легко оформляється в режимі онлайн. Досить в особистому кабінеті подати заяву в розділі "Заява на призначення пенсії". Прийти до Пенсійного фонду необхідно лише за пенсійним посвідченням. Більше новин про соцвиплати та події в Україні дізнавайтесь на сайті freeradio.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: