Завантаження ...
banner

Як вибрати керамічну плитку: практичні рекомендації та основні критерії

У процесі ремонту в ванній кімнаті незмінно постає питання про заміну підлогового покриття. На сучасному ринку великий вибір матеріалів. Але найкраще підходить керамічна плитка в ванну кімнату.

У процесі ремонту в ванній кімнаті незмінно постає питання про заміну підлогового покриття. На сучасному ринку великий вибір матеріалів. Але найкраще підходить керамічна плитка в ванну кімнату. Про те, як її вибрати, ми детально розповімо в нашій статті.

Колір

Кольорове рішення керамічної плитки багато в чому залежить від особистих переваг і смаків господарів квартири. Однак у ванну необхідно вибирати такий колір, який спростить догляд за кімнатою і створить в ній приємну атмосферу. Тому слід враховувати такі нюанси:

  • Світлі відтінки є універсальними. Вони підходять для будь-якої кімнати, незалежно від її розмірів.

  • Темна керамічна плитка не підходить для ванних кімнат з обмеженою площею. Вона візуально звужує простір.

  • Декоративна плитка, навпаки, розширює простір і збільшує кімнату візуально.

  • Темні та блискучі фактури виглядають дорого і благородно. Це відмінний варіант для просторої ванної.

Щоб створити у ванній єдиний гармонійний стиль, краще купувати готові колекції плитки, які є на сайті https://www.opoczno.com.ua/kolektsiyi/. У них кольори та фактури ідеально поєднуються один з одним.

Ступінь поглинання вологи

Визначити ступінь поглинання вологи керамічної плитки можна по її пористості. Якщо на зворотному боці матеріалу знаходиться велика кількість дрібних пір, то він добре вбирає вологу. Купувати таку плитку не рекомендовано, оскільки волога негативно впливає на неї. В процесі експлуатації вона стає важчою через воду, що потрапила всередину, і місцями може відклеюватися. Також можуть з'являтися тріщини та подряпини.

Зовнішнє покриття

Поверхня плитки може бути глянцевою і матовою. Перший варіант виглядає ефектно, однак в побуті абсолютно не практичний. На глянцевій плитці видно всі забруднення, підтримувати її в чистоті буде проблематично.

Матова плитка не передбачає щоденного миття. При цьому виглядає вона не менш привабливо. Тому експерти радять вибирати саме її, щоб позбавити себе від зайвих клопотів.

Розмір

Якщо ванна кімната досить простора, то можна вибирати керамічну плитку різних розмірів і форм. Неважливо, яка вона буде, велика чи маленька, квадратна чи прямокутна. А ось для маленької площі найкраще вибирати прямокутну плитку, розмір якої 15 х 30 см.

Керамічна плитка від бренду Opoczno

Якщо хочеться створити у ванній кімнаті унікальний інтер'єр, то слід заглянути на сайт https://www.opoczno.com.ua/. Бренд Opoczno створив для своїх клієнтів стильну, красиву і якісну керамічну плитку. Вона представлена ​​в різноманітті кольорів, відтінків, візерунків. Кожен покупець зможе знайти той варіант, який доведеться йому до душі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: