Завантаження ...
banner
banner

Як обрати якісні холодильні вітрини та шафи?

Обираєте торгове обладнання для продуктового магазину чи супермаркету? Тоді вам треба подумати, де ви будете зберігати та охолоджувати м’ясні, молочні продукти та рибу. Для цього вам знадобляться якісні холодильні вітрини

Обираєте торгове обладнання для продуктового магазину чи супермаркету? Тоді вам треба подумати, де ви будете зберігати та охолоджувати м’ясні, молочні продукти та рибу. Для цього вам знадобляться якісні холодильні вітрини https://torgoborud.com.ua/ua/Holodilni-vitrini.html, які можна легко встановити у магазині. Також варто подумати про придбання холодильних шаф, які подібні за функціоналом, але все-таки мають ряд відмінностей від вітрин. Якщо ви не знаєте, як краще розташувати меблі та обладнання, варто звернутися до дизайнера, який розробить дизайн-проєкт торгового залу, все виміряє і розрахує. Вам залишиться лише обрати якісні меблі та обладнання.

Як обрати холодильне обладнання: основні характеристики

При обранні шаф та холодильних вітрин для магазину, враховуйте такі параметри:

  • об’єм внутрішньої камери агрегату;
  • тип охолодження;
  • температурний режим;
  • матеріал;
  • габарити;
  • наявність додаткових функцій;
  • бренд та країна-виробник;
  • клас енергоспоживання.

Зупинимося детальніше на деяких з цих характеристик.

Почнемо з температурного режиму, адже саме він відіграє основну роль при виборі агрегату. Є середньотемпературні, низькотемпературні та універсальні агрегати. У чому ж між ними різниця. Середньотемпературні моделі можуть підтримувати температуру в межах 0…+8 °С та найкраще підходять для зберігання м’яса, риби та молочних продуктів. Низькотемпературні моделі можуть підтримувати температурний режим в межах -30…0 °С та підходять для зберігання напівфабрикатів, морозива. Універсальні моделі можуть підтримувати температуру в межах -6…+6 °С.

Важливу роль відіграє і тип охолодження, який використовується у агрегатах: він може бути статичним та динамічним. Із назви можна здогадатися, що статичний тип охолодження передбачає природне розповсюдження холодного повітря всередині камери (підходить для зберігання продуктів без упаковки – м’яса, риби, ковбасних виробів), в той час як динамічний тип передбачає використання вентилятора. Завдяки кулеру відбувається рівномірна циркуляція повітря по камері: такі агрегати найкраще підходять для зберігання запакованих продуктів.

Шафи та вітрини: у чому різниця

Як шафи, так і холодильні вітрини для магазинів необхідні для того, щоб викладати, зберігати та демонструвати покупцям товар – м’ясні, молочні, рибні продукти. Вітрини мають більшу довжину (1-2,5 м), в той час як шафи – більш високі, а їх довжина складає від 45 см до 2 м. Шафи можуть вмістити більше товарних позицій та мають ще одну вагому перевагу – вони компактніші завдяки своїй вертикальній конструкції.

Отже, ви самі можете побачити, що вибір стелажного обладнання для магазину є значно легшим за вибір холодильних агрегатів. Саме тому варто розібратися в основних характеристиках такої техніки, щоб обрати моделі, оптимальні за співвідношенням ціни та якості.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: