Завантаження ...
banner
banner

М’які контактні лінзи – ідеальний варіант для корекції зору

Для повноцінного, активного життя, впевненості у собі важливе значення має якість та гострота зору. Однак багато чинників навколишнього світу здійснюють шкідливий вплив на зір людини, а отже його корекція стає неминучою

Для повноцінного, активного життя, впевненості у собі важливе значення має якість та гострота зору. Однак багато чинників навколишнього світу здійснюють шкідливий вплив на зір людини, а отже його корекція стає неминучою. Вирішити таку проблему допоможуть правильно підібрані контактні лінзи - такі варіанти, виготовлені з сучасних високоякісних, абсолютно безпечних для рогівки очей, прозорих матеріалів.

Типи контактних лінз

М’які лінзи користуються великою популярністю серед молодих активних людей та осіб зрілого віку, тому що не потребують особливого догляду, майже не помітні при носінні, не створюють дискомфорту та не викликають алергічних реакцій, які б спричиняли сльозоточивість очей і використовуються для корекції зору при:

  • міопії, яку ще також називають короткозорістю;
  • вродженій та набутій далекозорості;
  • порушенні гостроти зору, тобто астигматизмі.

Часто лінзи для зору є найкращою альтернативою окулярів для спортсменів, любителів проводити своє дозвілля у походах, басейнах, фітнес центрах, на лижних трасах і спортивних площадках, а також представників тих професій, де використання окулярів просто неможливе у зв’язку з різними зовнішніми факторами. Можна також купити лінзи, які допоможуть відкоригувати зовнішність, підкреслити індивідуальність та додати шарму створюваному образу. Це кольорові косметичні варіанти, а також ті, які використовуються для розваги під час карнавалів чи інших святкових дійств. Без уваги розробників м’яких контактних лінз не залишилися також ті, хто відчуває дискомфорт в очах при перебуванні на сонці, або просто бажає захистити свої очі від шкідливого випромінювання. З таким завданням добре справляються лінзи для очей з UV-фільтром.

Що необхідно знати для правильного вибору лінз

Дуже важливим є правильний вибір лінз, який роблять, виходячи з:

  • функції, лікувальної чи косметичної, яку буде виконувати конкретна модель;
  • матеріалу виготовлення та дизайну;
  • параметрів, які особливо важливі для лікувальних моделей, а саме від діаметру, товщини центру, радіусу кривизни, оптичної сили лінзи;
  • періоду використання та частоти заміни.

Більш якісно з завданнями корекції зору справляються контактні лінзи ціна на які середня, або вище середньої. Такі моделі виготовлені відомими виробниками, які дають відповідні гарантії на свою продукцію. Для декоративних та косметичних цілей можна використовувати більш дешеві варіанти, які носять один день чи навіть тиждень, без заміни та знімання на ніч. Однак в жодному разі не можна зловживати режимом носіння, який зазначений в інструкції і залежить від багатьох чинників, в першу чергу – матеріалу виготовлення та призначення тої чи іншої моделі.

При виборі лінз дуже важливо враховувати поради та рекомендації офтальмологів. Допомагають також підібрати хороші контактні лінзи відгуки тих, хто уже зробив таку покупку та випробував їх у використанні. Покупка буде найбільш вдалою, якщо здійснити її у магазині, який уже не перший рік торгує відповідною продукцією і користується гарною репутацією серед своїх клієнтів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: