Завантаження ...
banner
banner

Парові прасувальні системи для дому: переваги та недоліки, поради щодо вибору

Праска та дошка для прасування – корисні помічники для будь-якої господині. Але якщо доводиться регулярно гладити велику кількість білизни, вони навряд чи істотно скрасять повсякденний побут

Праска та дошка для прасування – корисні помічники для будь-якої господині. Але якщо доводиться регулярно гладити велику кількість білизни, вони навряд чи істотно скрасять повсякденний побут. Сучасні парові прасувальні системи для дому набагато більш зручні, практичні та функціональні. Вони суттєво полегшать працю, зроблять процес прасування швидше та ефективніше, допоможуть заощадити час та сили.

Сьогодні на ринку представлено досить великий вибір таких комплексів, які розрізняються по потужності, опцій, розмірами та ціною. Тому важливо розібратися в модельному різноманітності, щоб вигідно вкласти гроші в дійсно якісну прасувальну систему для будинку.

Плюси та мінуси парових прасувальних систем

Прасувальні системи складаються зі спеціальної прасувальної дошки, праски та парогенератора. Головна особливість полягає саме в особливій прасувальної поверхні – вона здатна витримувати парові удари високої потужності. Звичайні дошки після подібних дій відразу ж розбухають, деформуються та псуються. Деякі моделі оснащуються додатковими функціями, наприклад, всмоктування повітря, додатковий підігрів поверхні, видалення вологи.

Серед основних переваг парових прасувальних систем виділяють:

  • Можливість роботи з будь-яким текстилем, в тому числі делікатними тканинами та матеріалами.
  • Висока ефективність та ретельне розгладження навіть найскладніших конструкцій.
  • Вимкнення та включення пара – для регулювання якості обробки матеріалів.
  • Швидке утворення великого обсягу пара – за рахунок вбудованого парогенератора.

Є й певні недоліки у таких комплексів. Найголовніший – вартість. Вона в рази вище найдорожчих прасок. Ще один недолік – досить великі габарити, які вимагають достатнього місця для зберігання та безпосередньої експлуатації.

Поради щодо вибору

Вибираючи парові прасувальні системи для будинку, рекомендуємо звернути увагу на наступні критерії:

  • Потужність. Моделі потужністю 25-100 г / хвилина оптимально підходять для побутового використання. Установки потужністю від 100 грам / хвилина відносяться до професійного обладнання.
  • Самоочищення від накипу. Ця функція є не у всіх моделях, але вона дуже важлива для підтримки нормальної роботи всієї системи.
  • Матеріал підошви праски. Тефлон та алюміній забезпечують хороше ковзання, але бояться подряпин, пошкоджень. Нержавіюча сталь та кераміка добре проводять тепло, відмінно ковзають по тканинах, стійкі до деформацій, але такі моделі трохи важче.

При виборі парогенератора зверніть на обсяг резервуара (чим більше, тим краще), наявність фільтра від накипу (якщо заливаєте проточну воду), продуктивність та спосіб регулювання потужності подачі пари.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: