Завантаження ...
banner
banner

5 матеріалів для влаштування теплого і стильного фасаду

Екстер'єр будь-якої будівлі – це її візитна картка. Зовнішній вигляд будинку визначає рівень його естетичної привабливості та формує думку оточуючих про власників

Екстер'єр будь-якої будівлі – це її візитна картка. Зовнішній вигляд будинку визначає рівень його естетичної привабливості та формує думку оточуючих про власників. Крім того, фасад є щитом, який має надійно захищати мешканців від впливу негативних факторів довкілля та зберігати тепло в холодний період року. Тому оздоблення фасаду слід ретельно продумувати ще на етапі будівництва. Широкий вибір сучасних теплоізоляційних і оздоблювальних матеріалів дає нагоду в будь-який момент змінити на краще образ вашого будинку й підвищити його енергоефективність. Ми підібрали для вас 5 популярних будматеріалів для фасаду будівлі.

Натуральний або штучний камінь

Натуральний і декоративний камінь є класичними матеріалами, які ніколи не втратять актуальності. При їх вмілому використанні в оздобленні фасаду будинок буде виглядати стильно і розкішно. Серед переваг каміння висока міцність і довговічність, атмосферна стійкість, екологічна і пожежна безпека. Сучасні декоративні плитки під камінь або цеглу за своїми техніко-експлуатаційними властивостями не поступаються оригіналу, а за ціною значно виграють.

Декоративна штукатурка

Найбільш поширеним варіантом оформлення фасаду є утеплення «мокрим способом». На поверхню стін кріплять пінопласт або мінеральну вату, а потім наносять штукатурку. Декоративні мозаїчні або акрилові суміші, «короїд» або «баранчик» формують рельєфну фактуру поверхні й надають фасаду елегантний зовнішній вигляд. Останнім шаром наноситься спеціальна фасадна фарба. Така фарба у порівнянні з традиційними лакофарбовими матеріалами відрізняється підвищеною зносостійкістю, надійно захищає стіни від атмосферних явищ, не вигоряє на сонці.

Металопрофіль

«Сухий спосіб» утеплення фасаду передбачає монтаж на поверхню стін мінвати й обшивку профільованим металевим листом. Наявність повітряного прошарку забезпечує належний повітрообмін і мінімізує намокання утеплювача. Профлист із полімерним покриттям відмінно витримує прямий вплив опадів, ультрафіолету, температурних перепадів і відрізняється високою механічною міцністю. Широкий вибір кольорів і розмірів при творчому підході дозволяє оформити фасад в різних архітектурних стилях.

Сайдинг

Вініловий сайдинг – якісний і недорогий матеріал із великою кількістю технічних переваг. Він дуже зручний у монтажі, вологостійкий, має тривалий термін експлуатації, не вигоряє на сонці й добре миється від забруднень. Сайдинг являє собою полімерні панелі з плоскою поверхнею або імітує зруб. Монтується сайдинг на каркас із дерев'яних брусків або оцинкованих профілів.

Керамогранітна плитка

Облицювальна плитка для фасаду зовні не відрізняється від граніту, володіє його експлуатаційними перевагами, але коштує значно дешевше. Товщина складає до 10 мм, тому матеріал не створює значного навантаження на стіни. Плитка має високу міцність і елегантний зовнішній вигляд. Єдиний недолік – підвищена складність обробки під час монтажу через високу твердість поверхні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: