Завантаження ...
banner
banner

Янукович дав інтерв'ю ВВС після довгого мовчання

Позбавлений парламентом статусу президента України Віктор Янукович дав перше інтерв'ю західній пресі з моменту своєї втечі з Києва взимку 2014 р.

Позбавлений парламентом статусу президента України Віктор Янукович дав перше інтерв'ю західній пресі з моменту своєї втечі з Києва взимку 2014 р. Про це у своєму Twitter повідомив кореспондент британського телеканалу BBC Гебріел Гейтхаус, який і розмовляв з Януковичем.

"Сьогодні ввечері в програмі BBCNewsnight: повалений президент Янукович говорить про Майдан, Крим, Донбас і ніч, коли Путін врятував йому життя. А також... Правда про його багатий маєток і страусів в його зоопарку", - написав журналіст.
 
Зокрема, Янукович заявив, що вдячний російському президенту за порятунок свого життя.
 

"Це було його рішення. Володимир Путін прийняв таке рішення, після порад зі своїми спецслужбами. Він зі мною не радився. Але я йому вдячний", - заявив Янукович.

При цьому Янукович продовжує вважати, що Майдан був організований для дистабилизації ситуації в країні.

"Я публічно говорив, що я проти застосування сили, тим більше стрільби. Я не знімаю з себе відповідальності. Звичайно, винен, напевно, я теж щось не допрацював", - сказав він.
 
Розповів Янукович і про зоопарку в Межигір'ї.
 
"Що поганого, що я підтримував цих страусів, вони там жили. А мені закрити очі і нічого не бачити? Там одна територія у мене в 1,7 га. У мене особливо не було часу там бувати. Хоча я люблю тварин", - розповів він.

Нагадаємо, Янукович залишив свою резиденцію "Межигір'я" наприкінці лютого 2014 р., залишивши значну частину майна. Упродовж наступних днів він за допомогою російської влади був переправлений до Криму, а звідти - до Ростовської області РФ. З резиденції згодом зробили парк відпочинку, частину майна оформили як музейні експонати, а частина вихованців особистого зоопарку екс-президента залишили жити на колишніх місцях і взяли під опіку. Тим часом на посаді глави держави Януковича змінив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов. А в травні 2014 р. були проведені дострокові президентські вибори, у першому турі яких перемогу здобув Петро Порошенко.

4 лютого цього року Верховна Рада проголосувала за проект закону № 1883 про позбавлення Януковича звання президента України. Дане рішення підтримав 281 нардеп. Закон був опублікований і набрав чинності 17 червня. 20 червня стало відомо про звернення Порошенка до Конституційного суду з проханням перевірити законність позбавлення Януковича президентського статусу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: