Завантаження ...
banner

Хлорела: корисні властивості і протипоказання

Хлорела відноситься до категорії одноклітинних зелених водоростей, що живуть в прісних водоймах. Вчені відкрили її ще в 19 столітті. Водорості використовували для вироблення кисню в замкнених просторах.

В якості добавки до раціону хлорела стала популярна зовсім недавно. Особливо затребувана у вегетаріанців і спортсменів. Все тому, що за наявність білка, з якого вона складається на 60%, водорість може замінити м'ясо і пшеницю.Також в її складі виявлено 20 амінокислот, вітаміни (А, В1, В2, В6, С, К, PP, Е, пантотенова кислота, фолієва кислота, біотин). Хлорела – прекрасне джерело кальцію, заліза, омега-3, магнію і цинку. Водорость відноситься до категорії суперфуд, що обумовлено корисним складом.

Протизапальні та загальнозміцнюючи властивості хлорели

Хлорела активізує вироблення організмом білка інтерферону. Його дія спрямована на зміцнення імунітету та боротьбу з вірусами. Вживання водорості допоможе підвищити опірність організму до застуд, сприяє швидкому одужанню, зняттю запальних симптомів.

Добавка має ряд корисних властивостей:

  • насичує організм поживними елементами і вітамінами;
  • допомагає поповнити кількість білку в раціоні;
  • прискорює обмін речовин, допомагає схуднути;
  • покращується склад крові: знижується рівень цукру і холестерину, підвищується гемоглобін;
  • допомагає виводити токсини і шкідливі речовини з організму;
  • виконує функції антиоксиданту, сповільнюючи появу ознак старіння;
  • нормалізує артеріальний тиск;
  • покращує роботу травної системи.

Позитивно впливає вживання хлорели на загальний стан шкіри і волосся. Її використовують не тільки в косметичних цілях, але ще для того, щоб оздоровити весь організм, підживити його і прибрати першопричину погіршення стану. Також вона допомагає засвоювати організму кальцій, калій і фосфор.

Рекомендовано додавати хлорелу в якості харчової добавки спортсменам. Вона сприяє виведенню молочної кислоти, яка утворюється в результаті надмірних навантажень. Допомагає знизити рівень напруги і відновиться після інтенсивних тренувань.

Вегетаріанці вживають корисний мікроелемент, так як він доповнює брак білка і збагачує раціон, а також допомагає організму краще засвоювати корисні елементи з інших продуктів харчування.

Протипоказання до додавання хлорели в раціон

Незважаючи на всі корисні властивості водорості, у неї є ряд протипоказань. Так як в її складі є залізо, не варто хлорелу вживати людям, що страждають на гемохроматоз (порушення обміну заліза). Годуючим мамам і вагітним рекомендовано спочатку проконсультуватися з лікарем. Не варто включати в раціон хлорелу людям з поганим згортанням крові і неприйнятністю до йоду. З обережністю поставитися до прийому речовини людям, які паралельно приймають варфарин.

Добавка випускається в декількох формах: рідина, порошок, таблетки, капсули. При виборі важливо орієнтуватися на виробника. Потрібно переконатися в якості умов, в яких вирощувалася водорість. Дізнатися про характеристики та особливості суперфуду від різних виробників можна на сайті dobavki ua.

Може бути цікаво:

Вітамін с на dobavki.ua

Користь селену для організму

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: