Завантаження ...
banner
banner

Особливості покупки душової кабіни

Кожен, хто придбав квартиру чи збудував приватний котедж, обов’язково стикається з проблемою його укомплектування надійною та відносно недорогою сантехнікою, в тому числі, душовими кабінами.

душова кабіна

Кожен, хто придбав квартиру чи збудував приватний котедж, обов’язково стикається з проблемою його укомплектування надійною та відносно недорогою сантехнікою, в тому числі, душовими кабінами. Розміри душових кабін достатньо різноманітні і вибираючи кабіну необхідно перш за все відштовхуватися від площі ванної кімнати. Адже завелику за розміром душову кабіну просто неможливо буде змонтувати, а відносно невелика за розміром може зіпсувати загальний стиль ванної та й користуватися нею не зовсім зручно. Необхідно вибирати золоту середину. Інтернет-магазин Leoceramika допоможе вам у виборі будь-якої душової кабіни, сантехніки чи інших потрібних матеріалів для оздоблення вашого житла.

Визначаємо розміри душової кабіни

Перш за все звертаємо увагу на висоту ванної кімнати, як правило вона становить від 2,70 м до 3,0 м в новобудовах. Маючи такі дані потрібно врахувати, що крім власне душової кабіни в її комплект входить піддон, а для зручності монтування додатково потрібно ще щонайменше 10 см. Безпорогова душова кабіна, яку можна придбати в Leoceramika, проблем з піддоном не має, але для монтування належного зливу води з душової кабіни необхідно буде дещо піднімати рівень підлоги.

Як правило, виробники, щоб збільшити розміри продаж, орієнтуються на стандартні габарити ванних кімнат, тому більшість душових кабін мають стандартні розміри, а саме:

  • Малогабаритні мають розмір 0,70 м – 1 м
  • Середні за розмірами: 0,8 м – 1,30 м
  • Повнорозмірні: 1,70 м і більше

По висоті стандартні кабіни мають розмір від 1,90 м до 2,40 м, невеликі кабіни можуть мати висоту 0,75 метра. Розмір стінок рівносторонніх душових кабін становить 0,7 м на 0,7 м (мінімальний розмір) і 1,20 м на 1,20 м (максимальні за величиною душові бокси закритого типу). Стінки прямокутних душових кабін можуть мати від 0,80 м на 1,0 м до 0,90 м на 1,20 м. Для невеликих ванних кімнат найбільш оптимальними є напівкруглі моделі, розмір яких може складати навіть 0,70 м на 0,70 м.

Особливо трендові скляні душові кабіни мають розміри від 0,70 метра і до 1,20 м. Їх висота, як правило перевищує два метри.

Враховуємо інші критерії для вибору душової кабіни

Тож направляючись за покупкою душової кабіни перш за все ретельно виміряйте розміри вашої ванної кімнати, обов’язково врахуйте деякий запас площі для вільного пересування і розміщення інших аксесуарів. Найбільш оптимальною для користування є душова кабіна розміром не менш як 0,90 м на 0,90 м (в менших за розміром приймати душ не зовсім комфортно – занадто мало вільного місця). Якщо розміри ванної кімнати дозволяють, вибирайте душову кабіну орієнтуючись на комплекцію найбільшого з членів сім’ї, в іншому разі йому буде вкрай незручно.

Якщо ж Вам не підійшов жоден з варіантів, запропонованих закладами торгівлі (є можливість і бажання встановити більшу кабіну, або навпаки, розміри ванної кімнати на дачі надто малі) є можливість замовити душову кабіну нестандартних розмірів. Основним критерієм вибору є відчуття комфорту і задоволення від користування душовою кабіною – довіртеся Вашій інтуїції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: