Завантаження ...
banner
banner

Сочі затопило через каналізацію друга Путіна, - ЗМІ

Однією з причин повені в Сочі могла стати погана робота зливової каналізації, яку перед Олімпіадою-2014 збудувала компанія друга президента Росії Аркадія Ротенберга.

Сочі, потоп у Сочі, НС, машини плавають, новини ніжина, нежин новости, нежатин, ніжинські новини, головні новини ніжина

Однією з причин повені в Сочі могла стати погана робота зливової каналізації, яку перед Олімпіадою-2014 збудувала компанія друга президента Росії Аркадія Ротенберга. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Новое Время". 

Подібна ситуація вже спостерігалася в минулому році, коли в результаті сильних дощів також були підтоплені Адлерский і Центральний райони курорту.
 
"Зливова каналізація, спроектована за всіма правилами, виявилася не готова до тих обсягів опадів. І дощ триває", заявив мер міста Анатолій Пахомов, передає Газета.ru.
 
Як повідомляє журнал "Компанія" у статті "Після нас хоч потоп?" за 2013 рік, у 2011 році тендер на будівництво зливової каналізації і насосних станцій в Сочі виграла компанія "Инжтрансстрой", де 51% акцій на той момент належали Аркадію Ротенбергу. У статті також наводяться приклади більш ранніх затоплень міста, викликаних проблемами з каналізацією.
 
"4 вересня в Сочі пройшла сильна злива, що затопила все місто, в тому числі Імеретінку. Автомобілі, як тріски, безпорадно крутилися у воді, а вся країна з жахом думала про Олімпіаду, яка почнеться зовсім скоро, 7 лютого 2014. Тоді фахівці говорили, що в Сочі не працює зливова каналізація ", - пишуть автори публікації.
 
У березні 2014 року "Корпорация Инжтрансстрой" оголосила про свою ліквідацію. Причиною закриття компанії стали розбіжності із замовниками про вартість об'єктів, які були зведені в Сочі.
 
"Результатом явної недооцінки цієї вартості (що в цілій низці випадків вже офіційно підтверджено висновками Держекспертизи) стали численні позови до Корпорації, які порушили нормальне функціонування виробничого механізму і зробили неможливим подальше продовження будівельної діяльності", - оголошувалося на сайті корпорації.
 
При цьому структури Ротенберга вийшли з капіталу корпорації "Инжтрансстрой" ще в травні 2013 року. У розпал олімпійського будівництва брати Ротенберг обміняли свою 51-процентну частку на 25,9% компанії "Трансстроймеханизация" (ПВМ).

espreso.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: