Завантаження ...
banner
banner

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю фото

Україна з 00:00 26 травня припиняє авіасполучення з Білоруссю. Також українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти у повітряному просторі Білорусі.

Україна з 00:00 26 травня припиняє авіасполучення з Білоруссю. Також українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти у повітряному просторі Білорусі.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні уряду, повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зайнятися цим питанням доручили Міністерству інфраструктури, Державіаслужбі та «Украероруху». У Раді нацбезпеки й оборони заявляли, що всі рейси направлятимуть в обхід повітряного простору Білорусі.

Крім того, Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так український уряд відреагував на примусову посадку у Мінську літака Ryanair, у якому перебував опозиціонер Роман Протасевич.


Литва першою заборонила авіасполучення з Білоруссю. А Велика Британія заборонила білоруській авіакомпанії літати до них.

Лідери країн-членів ЄС вирішили заборонити прольоти літаків із країн ЄС над Білоруссю й припинити авіасполучення білоруських авіакомпаній із територією Євросоюзу. Це рішення має ухвалити ще Рада Євросоюзу.

Французьке видання Le Figaro з посиланням на дані Eurocontrol пише, що щотижня через повітряний простір Білорусі пролітають майже 2000 літаків.

Що передувало?

23 травня в Мінську затримали білоруського опозиціонера й співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича. Він перебував на літаку Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, але під час прольоту над територією Білорусі тамтешні диспетчери повідомили про ймовірне мінування борту.

Літак у супроводі винищувача сів в аеропорту Мінська. Там під час повторного огляду пасажирів затримали Протасевича, а також його дівчину, громадянку Росії Софію Сапегу.

Посадку літака й затримання Протасевича засудили європейські політики, США й Україна. Ілюстрація REUTERS

Джерело: Громадське

Ілюстрація REUTERS
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: