Завантаження ...
banner
banner

У Раді каратимуть нардепів за неетичну поведінку щодо журналістів: як саме?

У Раді каратимуть нардепів за неетичну поведінку щодо журналістів: як саме? фото

Розроблений закон передбачає відповідальність за порушення дисципліни, норм моралі та етики нардепами щодо представників ЗМІ, акредитованих при ВР

Народних депутатів можуть зобов'язати дотримуватися норм етики щодо журналістів, які працюють у парламенті. Комітет з питань свободи слова ініціює відповідні зміни до регламенту Верховної Ради.

Про це повідомили в Апараті Ради.

Парламентарі зазначили, що до комітету часто звертаються журналісти стосовно інцидентів, які виникають між депутатами і представниками ЗМІ під час виконання ними своїх професійних обов’язків.

"На сьогодні єдиним можливим засобом реагування на порушення народним депутатом норм моралі та етики є звернення комітету з листом стосовно неприпустимості таких дій та необхідності поважати честь і гідність представників засобів масової інформації", - вказано у повідомленні.

Розроблений закон передбачає відповідальність за порушення дисципліни, загальновизнаних норм моралі та етики нардепами щодо представників ЗМІ, акредитованих при ВР. Проект передбачає, що за такі дії нардепа позбавлятимуть права брати участь у пленарних засіданнях (до п’яти пленарних засідань).

"Комітет ухвалив рішення доопрацювати пропонований текст законопроекту і зареєструвати для подальшого розгляду Верховною радою", - йдеться у повідомленні.

Джерело: novyny.live Олександр Подобрій

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: