Завантаження ...
banner
banner

ЄС готує нові антиросійські санкції

ЄС готує нові антиросійські санкції фото

Європейський Союз розробляє новий пакет антиросійських санкцій на випадок, якщо Росія продовжить порушувати міжнародне право у державах-членах ЄС та сусідах Союзу.

Про це у своєму Twitter повідомив Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

"Минулого тижня лідери ЄС обговорили відносини між ЄС і Росією", – написав він.

Посадовець представив повідомлення про відносини між ЄС і Росією, яке він підготував за результатами обговорення спільно з Європейською комісією.

"Останніми роками відносини з Росією різко погіршилися. Росія при президентові Путіні дистанціювалася від Європи шляхом свідомого вибору політики як вдома, так і за кордоном. Ми хотіли б, щоб цей вибір був іншим, але ми повинні виходити з цієї реальності і можливості того, що відносини між ЄС і Росією можуть навіть погіршитися", – зазначається у дописі.

Боррель додав, що на останньому саміті всі лідери ЄС підтвердили свою рішучість працювати над єдиним, довгостроковим і стратегічним європейським підходом, заснованим керівних принципах, які були встановлені Радою у 2016 році, після початку агресії Росії проти України. Він зазначив, що одним із них є протидія навмисним порушенням міжнародного права Росією у державах-членах та у сусідів ЄС, а також захист демократичних цінностей.

"Ми повинні продовжувати підтримувати Україну та її територіальну цілісність, суверенітет і незалежність. Це включає продовження закликів до Росії взяти на себе відповідальність і виконати Мінські домовленості. Ми також будемо продовжувати чинити тиск на Росію у зв'язку з її відмовою співпрацювати з міжнародними зусиллями щодо забезпечення справедливості для жертв аварії літака MH17 над Україною", – наголосив він.

Боррель повідомив, що Рада Європи запросила Єврокомісію підготувати варіанти додаткових обмежувальних заходів, які будуть готові на випадок, якщо Росія продовжить порушувати міжнародне право в наших державах-членах і в наших сусідів. Серед сфер, у яких ЄС планує протистояти Росії – кіберзлочинність, корупція та відмивання грошей.

Джерело: Суспільне

Фото: europarl.europa.eu

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: