Завантаження ...
banner
banner

Членом НАТО Україна стане раніше, ніж членом ЄС – Кулеба

Членом НАТО Україна стане раніше, ніж членом ЄС – Кулеба фото

Україна стане членом Північноатлантичного Альянсу раніше, ніж вступить до Європейського Союзу. Таку думку озвучив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це повідомляють Факти з посиланням на ЛІГА.net

Водночас Кулеба наголосив, що спрогнозувати, коли саме це станеться, він не може.

– Я жодних дат не називатиму. Але за логікою історичного процесу я можу доволі впевнено припустити, що членом НАТО Україна стане раніше, ніж членом ЄС.

За словами міністра закордонних справ, стратегії України без членства в НАТО не може бути, адже це передбачено Конституцією.

Кулеба наголосив, що за останні роки Україна дуже зміцнилася, зокрема й її армія. На його думку, було впроваджено достатньо реформ для нового етапу євроатлантичної інтеграції.

Очільник МЗС додав, що у НАТО за 13 років досі не досягли згоди щодо України, і це дуже сумно. Хоча консенсус на політичному рівні був підтверджений на останньому саміті Альянсу.

Саміт НАТО відбувся у червні, під час нього члени Альянсу підтвердили рішення щодо прийому України, але назвали умову. Північноатлантичний Альянс порадив  Україні більше зосередитися на реформах щодо корупції та децентралізації.

Також у НАТО наголосили на реформах у сфері безпеки, зокрема на змінах у СБУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: