Завантаження ...
banner
banner

У країні військовий стан, аеропорт столиці не приймає рейси: ситуація на Гаїті за добу після вбивства президента

У країні військовий стан, аеропорт столиці не приймає рейси: ситуація на Гаїті за добу після вбивства президента фото

Після вбивства президента країни Жовенеля Моїза — на Гаїті оголошено військовий стан, аеропорт столиці країни перестав приймати рейси, а відповіді на питання про причини нападу на резиденцію глави держави — до цього моменту немає. УНН зібрав інформацію про ситуацію в країні через добу після вбивства Моїза.

Про це повідомляє УНН.

Деталі

Влада Гаїті оголосила військовий стан. Прем’єр країни Клод Жозеф закликав націю об’єднатися в важкий момент, а також підкреслив, що армія і уряд контролюють ситуацію в країні. Аеропорт в Порт-о-Пренсі (столиця країни) з ранку перестав приймати міжнародні рейси, хоча офіційно про його закриття не повідомлялося. Домініканська республіка — єдина держава, що має сухопутний кордон з Гаїті, — оголосила про його негайне закриття.

Напад

Жовенель Моїз загинув в результаті нападу озброєних злочинців на його резиденцію в столиці країни Порт-о-Пренсі, яке відбулося в ніч на 7 липня. Моїз отримав 12 вогнепальних поранень. Під час нападу також отримала вогнепальні поранення дружина президента Мартін Моїз. Спочатку з’явилися повідомлення про те, що вона померла в лікарні, проте пізніше влада офіційно це спростувала. Про те, в якому стані вона знаходиться, не повідомляється.

Хто скоїв замах, невідомо. Нападники втекли, і поки неясно, чи було їхнім мотивом пограбування або це політичне вбивство. У заяві виконуючого обов’язки прем’єр-міністра країни Клода Жозефа лише вказувалося, що злочинці говорили іспанською та англійською — обидва ці мови не є офіційними на Гаїті.

Затримання подозрюваних

Пізніше стало відомо, що затримані передбачувані вбивці президента Гаїті. Учасники спецоперації в столиці країни Порт-о-Пренсі вбили чотирьох підозрюваних і затримали ще двох, а також звільнили трьох поліцейських, яких взяли в заручники. Зіткнення тривають.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: