Завантаження ...
banner
banner

Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію про допомогу Україні

Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію про допомогу Україні фото

Рада Організації Об'єднаних Націй з прав людини ухвалила резолюцію "Співпраця з Україною і допомога їй у галузі прав людини", яка передбачає продовження розгляду ситуації з правами людини в Україні (на всій її території в межах міжнародно визнаних кордонів) протягом наступних двох років.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, цей розгляд відбуватиметься в рамках інтерактивних діалогів із верховним комісаром ООН з прав людини на основі підготовлених її управлінням доповідей про ситуацію в Україні з особливим акцентом на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях.

"Завдяки цій резолюції ми зберегли ще на два роки фокус уваги Ради ООН з прав людини до наслідків російської агресії проти України. Це частина системної роботи МЗС із донесення до світу правди про грубі порушення Російською Федерацією прав та основних свобод людини на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей", - заявив із цього приводу глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Крім того, уточнюється, що, згідно з резолюцією, Управління верховного комісара ООН з прав людини також продовжить надавати Україні технічну допомогу в галузі прав людини.

Співавторами документа разом з Україною стали 45 країн, серед яких країни ЄС, Австралія, Албанія, Велика Британія, Грузія, Ісландія, Ліхтенштейн, Ізраїль, Канада, Лівія, Молдова, Норвегія, Нова Зеландія, Північна Македонія, США, Туреччина, Чорногорія, Швейцарія і Японія.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: