Завантаження ...
banner

Маски носити не треба: Британія скасовує більшість карантинних обмежень

Маски носити не треба: Британія скасовує більшість карантинних обмежень фото

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про скасування більшості карантинних обмежень сьогодні, 19 липня.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Тhe Guardian.

На останньому етапі ослаблення карантину передбачається скасування обмежень на кількість відвідувачів весіль, похоронів і будинків для літніх людей.

Влада також дозволить вперше з початку пандемії працювати нічним клубам, а відстань між людьми у закладах може бути ближче 1 метра.

Наголошується також про послаблені правила носіння захисних масок. Після 19 липня, за словами Бориса Джонсона, кожна людина вирішуватиме на власний розсуд, чи носити їй маску.

У той же час, Джонсон попередив про поширення небезпечного штаму “Дельта” й можливого зростання захворюваності на COVID-19.

Нагадаємо, 14 червня Борис Джонсон наголосив про продовження карантину ще на місяць через стрімке поширення “дельта”-варіанту коронавірусу, який вперше виявили в Індії.

Британський прем’єр також заявив, що прагне прискорення темпів вакцинації від коронавірусу. Зокрема, він наголошував, що до 19 липня мають вакцинувати двома дозами дві третини дорослого населення, включно з особами старших за 50 років, усіх вразливих осіб, усіх медпрацівників, які перебувають на передовій боротьби з пандемією — Ред.) і соціальних працівників, і всіх осіб, яким більше 40 років, які отримали першу дозу до середини травня.

Влада Великої Британії відмовилася від масової вакцинації від коронавірусу дітей і підлітків. Робити щеплення будуть тільки певні групи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: