Завантаження ...
banner

Мільярдер Джефф Безос успішно злітав у космос

Мільярдер Джефф Безос успішно злітав у космос фото

Мільярдер Джефф Безос у вівторок відлетів у космос на своєму ракетному кораблі New Shepard, який збудувала його компанія Blue Origin.

Про це повідомляє BBC News Україна.

У майбутньому корабель планують використовувати для обслуговування нового ринку космічного туризму.

Запуск відбувся близько 16:10 за Києвом зі стартового майданчика у штаті Техас.

Політ тривав близько 10 хвилин. Спершу на поверхню успішно повернулася ракета-носій, трохи згодом - капсула з астронавтами.

Безоса на борту супроводжували його брат Марк Безос, 82-річна Воллі Фанк, яка готувалася до космічних польотів у 60-х роках, але так і не полетіла, та 18-річний студент Олівер Деймен.

Пряма трансляція польоту тривала на Youtube-каналі Blue Origin (момент запуску - на позначці 1 година 43 хвилини).

Капсула відокремилася від ракети-носія на висоті близько 76 кілометрів і продовжила підійматися вгору, досягши висоти понад 100 км.

Таким чином Безосу вдалося перетнути так звану Лінію Кармана - висоту, яка вважається умовною межею атмосферою Землі й космосом.

Безос чекав цього моменту понад два десятиліття - він створив Blue Origin іще у 2000 році.

"Мене постійно запитують, чи я нервую. Але я не нервую, мені просто дуже цікаво, що нового ми дізнаємося, - заявляв Безос. - Апарат готовий, екіпаж готовий, наша команда просто неймовірна. Ми всі налаштовані дуже добре".

Політ Безоса завершив так звані "космічні перегони мільярдерів"- він відбувся через дев'ять днів після того, як суперник Безоса у сфері космічного туризму сер Річард Бренсон пролетів високо над Землею на своєму космічному літаку Virgin Galactic.

Фото BLUE ORIGIN

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: