Завантаження ...
banner

Мінімум підвищено. Кабмін оголосив про доплату за липень ще одній категорії одержувачів пенсій

Мінімум підвищено. Кабмін оголосив про доплату за липень ще одній категорії одержувачів пенсій фото

Нещодавно стало відомо про підвищення розміру пенсійних виплат для учасників бойових дій. Тепер доплати очікують і на осіб з інвалідністю.

Як повідомляє Пенсійний фонд України, особам з інвалідністю першої групи встановлена доплата до пенсії. На останньому засіданні Кабінету Міністрів було внесено зміни у постанову Кабміну від 22.02.2021 № 127 Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році. Нова постанова від 21.07.2021 № 748 вносить такі поправки, повідомляє biz.nv.ua

«З 1 липня у разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб з інвалідністю І групи, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону, не досягає 2200 гривень, таким особам надається щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсій».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: