Завантаження ...
banner
banner

Європа без тестів і вакцинації: де українці можуть відпочити в серпні

Європа без тестів і вакцинації: де українці можуть відпочити в серпні фото

У серпні для українців відкрито більше країн, ніж будь-коли за час пандемії.

Після внесення Радою ЄС України до "зеленого списку", країни Європи одна за одною почали відкривати свої кордони для українських мандрівників. Деякі країни дозволяють в'їзд без вакцинації від коронавірусу.

Про те, які держави відкриті для українців у серпні, читайте в матеріалі Інформатора.

Традиційні туристичні напрямки, такі як Туреччина і Єгипет залишаються відкритими за умови вакцинації або тестування на коронавірус перед відвідуванням країни.

Болгарія тепер вимагає від українців сертифікати вакцинації, проте ці вимоги можуть змінитися, оскільки переглядаються владою щотижня.

До Греції в'їзд дозволений за умови тестування на коронавірус.

До Чорногорії в'їзд дозволений без будь-яких обмежень.

Разом з тим для України відкрилися Італія, Франція, Іспанія, Португалія, Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Латвія, Литва, Естонія, Австрія і Швеція.

Без обмежень, тобто без сертифіката вакцинації чи ПЛР-тесту, українські туристи можуть відвідати Нідерланди та Естонію (до 8 серпня). Іспанія з 27 липня також пускає невакцинованих українців. До прибуття потрібно лише заповнити форму санітарного контролю на сайті МОЗ.

Португалія дозволила в'їзд українцям, але поки тільки до 8 серпня. Умова для перетину кордону - негативний ПЛР-тест або європейський COVID-сертифікат.

В'їзд до інших перерахованих вище країн можливий при наявності негативного ПЛР-тесту або сертифіката вакцинації від коронавірусу. Але Литва вимагає від невакцинованих відсидіти 10-денний карантин, а Латвія здати ще один ПЛР-тест упродовж доби після прибуття.

Також у серпні українці можуть відвідати Бразилію, Мексику, Домінікану й Ісландію. Для цього потрібно підтвердити, що ви перехворіли на коронавірус, надати негативний ПЛР-тест або сертифікат вакцинації.

Подорожі з туристичною метою поки заборонені в Польщу, Чехію, Росію, Японію, Канаду, Таїланд, Індонезію (Балі), Нову Зеландію та інші, менш популярні серед українців, країни.

Детальніше про умови в'їзду в ту чи іншу країну можна дізнатися на офіційному порталі МЗС України.

Нагадаємо, раніше прикордонники назвали країни, які українці відвідували найчастіше в першому півріччі 2021 року.

Зазначимо, через пандемію глобальна економіка може втратити більше чотирьох трильйонів доларів у сфері туризму. Відновиться міжнародний туризм не раніше, ніж у 2023 році, — йдеться у звіті Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: