Завантаження ...
banner
banner

Захоплення влади в Афганістані талібами: Україна евакуює громадян з країни

Захоплення влади в Афганістані талібами: Україна евакуює громадян з країни фото

Через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Твіттері, пише parlament.ua.

Через зростання насилля в Афганістані Україна активізує зусилля для безпечного повернення своїх громадян додому. З Кабула сьогодні евакуювали понад 30 українців. Незабаром вони будуть у безпеці. Україна завжди прийде на допомогу своїм громадянам, що б не відбувалось у світі, - написав глава держави.

Згодом він уточнив, що з Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

Інформацію про евакуацію з Афганістану підтвердив і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він уточнив, що український літак, який перебував у Афганістані, забрав з Кабула громадян України, Нідерландів, Хорватії, Білорусі, Афганістану.

Нині вони у безпеці. Україна не кидає своїх і допомагає іншим. У разі подальших звернень, зробимо все для допомоги землякам та іноземцям у біді, - додав міністр.

Нагадаємо, ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні. 15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу владу. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Громадян Афганістану таліби просять не залишати країну і зберігати спокій. Бойовики заявили, що майно і самі жителі Кабула будуть в безпеці. Також таліби пообіцяли, що при новій владі жінки зможуть працювати, "жити в нормальному режимі" і здобувати освіту.

Фото Fly UIA

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: