Завантаження ...
banner
banner

4 тис. доларів викладачам: Шкарлет розповів, кому і коли чекати

4 тис. доларів викладачам: Шкарлет розповів, кому і коли чекати фото

Зарплата 4 тис. доларів для професорів реальна, а для педагогів за підсумками 2021 року зарплата підвищиться майже на 30%.

Про це в інтерв’ю «Сегодня» розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«4 тис. доларів були озвучені в 2019 році, і думаю, що це буде реальність при першому етапі впровадження реформи системи вищої освіти. Це коли буде запроваджено президентський університет, і для кращих викладачів 4 тис. доларів професорів буде реальністю. Звичайно, не для всіх. Але це буде точка перезавантаження системи вищої освіти», — сказав міністр.

Шкарлет також зазначив, що в 2021 році для педагогів зарплата підвищиться двічі, і один раз — в 2022 році.

«У 2021 році підвищення зарплати для педагогів відбуватиметься двічі. Перше було на 20% з 1 січня. Ще очікуємо на 1 грудня майже на 9%. Тому за 2021 рік буде підвищення майже на 30%. На 2022 очікується підвищення на кінець року, так само приблизно на 10% будемо очікувати підвищення», — сказав Шкарлет.

Довідка Finance.ua:

  • напередодні президентських виборів у команді Володимира Зеленського заявили, що піднімуть зарплати освітянам до 4 тис. доларів, проте потім визнали, що це неможливо зробити в нинішніх економічних умовах;
  • Зеленський під час участі у Форумі «Україна 30. Освіта та наука» підписав указ «Питання проєкту „Президентський університет“». Університет має стати «сучасним інноваційним освітнім і науковим центром, що, зокрема, забезпечить підготовку лідерів для стратегічних галузей розвитку держави, готових до викликів сучасного мінливого світу».

За матеріалами Сьогодні

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: