Завантаження ...
banner
banner

Рішення про вступ України до НАТО підтвердили на найвищому політичному рівні — заступник генсека Альянсу

Рішення про вступ України до НАТО підтвердили на найвищому політичному рівні — заступник генсека Альянсу фото

Рішення про вступ України та Грузії в НАТО підтвердили на найвищому політичному рівні в Альянсі, заявив заступник генсека блоку Мірча Джоане.

«Рішення про вступ України і Грузії в НАТО є. Це було підтверджено на найвищому політичному рівні в Альянсі. Я закликаю наших українських друзів дотримуватися курсу і продовжувати готуватися через внутрішні реформи, які все ще потрібні для прийняття подальших рішень», — сказав він в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Джоане зазначив, що політика відкритих дверей — одна з найуспішніших політик в історії НАТО.

«Я думаю, що найважливіше політичне підтвердження Політики відкритих дверей, а також перспективи приєднання України і Грузії в НАТО, було зроблено лідерами НАТО на саміті в Брюсселі лише кілька місяців тому. Тому це дійсно так», — додав він.

Заступник генсека НАТО також нагадав про важливість реформ в країнах-претендентах і про політичний консенсус.

6 квітня президент Володимир Зеленський під час розмови з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом заявив, що вступ в НАТО — єдиний шлях до завершення війни на Донбасі.

За підсумками саміту НАТО 14 червня лідери країн-членів Альянсу опублікували комюніке, в якому підтримали рішення від 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО, і закликали продовжувати реформи, зокрема боротьбу з корупцією і реформу СБУ.

Джерело: НВ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: