Завантаження ...
banner
banner

Далі без ОБСЄ. Росія не продовжить місію на кордоні з окупованим Донбасом

Далі без ОБСЄ. Росія не продовжить місію на кордоні з окупованим Донбасом фото

Російська Федерація не підтримуватиме продовження місії ОБСЄ на російському кордоні. Поточний мандат втратить силу після 30 вересня.

Російська Федерація не підтримуватиме продовження місії ОБСЄ на російському кордоні. Поточний мандат втратить силу після 30 вересня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

"Росія сьогодні оголосила у Відні, що не підтримає продовження після 30 Вересня місії прикордонників і спостерігачів ОБСЄ на двох контрольно-пропускних пунктах ("Донецьк" і "Гуково") на російсько-українському кордоні", - написав він.

Нагадаємо, наприкінці травня через позицію Росії постійна рада ОБСЄ всього на два місяці продовжив мандат моніторингової місії на КПП "Гуково" і "Донецьк". Ці пункти пропуску знаходяться на кордоні Росії з окупованим Донбасом. Українська сторона вважає, що Москва блокує продовження місії, щоб і далі постачати озброєння.

Крім того, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підкреслив важливість продовження місії ОБСЄ на непідконтрольній Україні ділянці кордону з РФ. Україна наполягає, що ця місія повинна продовжити роботу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: