Завантаження ...
banner
banner

На українців чекає потепління і "бабине літо"

На українців чекає потепління і "бабине літо" фото

До України повертається тепла погода із +20...+25 градусами, але це — залишки літа. Справжнє "бабине літо" ще чекає на українців наприкінці вересня-початку жовтня.

Про це повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха в ефірі "Суспільна студія" на UA: Першому.

"У мене гарні новини для тих, хто любить тепло, тому що, дійсно, воно поступово повертається. Якщо перші дні вересня у нас були трохи прохолодними та навіть трохи нижче кліматичної норми для вересня (навіть були заморозки на поверхні ґрунту) останні дві ночі, то вже надалі температура поступово підвищуватиметься", — сказала Птуха.

Вона зазначила, що температура вже не буде "по-справжньому літньою", але все одно "буде набагато приємніше".

"Це зумовлено тим, що 7 вересня у нас змінилися повітряні потоки й вже вдень ми це відчуваємо: трошки тепліше, ніж у попередні дні. Тепер повітряні потоки у нас вже будуть вже з півдня та південного заходу", — пояснила синоптикиня.

Птуха додала, що до цього вітер дмухав з півночі та північного заходу. Вона пообіцяла, що до кінця тижня в Україну повернуться 20-25 градусів тепла, хоча найближча ніч 8 вересня ще буде +2...+9 градусів, а на сході подекуди можуть бути заморозки на поверхні ґрунті. Наприкінці тижня нічна температура буде +6...+12 градусів.

"Це залишки літньої погоди, яка в нас була. А загалом "бабине літо" — зазвичай кінець вересня-початок жовтня з теплими повітряними масами", — нагадала експертка.

Що відомо

  • Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила, що наступного тижня в Україні очікуються заморозки на поверхні ґрунту до -3°C.
  • 2020 рік був найтеплішим за всю історію спостережень в Європі, а останні шість років – найспекотнішими у всьому світі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: