Завантаження ...
banner
banner

Вертольоти медичної допомоги з'являться в усіх куточках України 

Вертольоти медичної допомоги з'являться в усіх куточках України  фото

До кінця 2023 року в Україні створять «Єдине аеродинамічний простір» - на кожні 250 км буде один черговий вертоліт, який зможе доставити пацієнта в будь-яку точку за 45 хвилин. «Також цей проєкт передбачає розвиток трансплантології, адже, якщо пацієнт і донор перебувають у різних регіонах, на сьогодні забезпечити трансплантаційну процедуру надзвичайно важко», - відзначили в МВС.

Україна має контракт на поставку 50 одиниць вертолітної техніки, яку отримають, зокрема, поліція, ДСНС і Нацгвардія для того, щоб зробити систему повітряної безпеки в рази ефективнішою. Про це в програмі у програмі "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом" розповів радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.

"Уже кілька таких вертольотів працюють у нас в Нацгвардії, в ДСНС, в Національній поліції. Вони постійно до нас надходять, і ми маємо підписаний контракт на 50 одиниць вертолітної техніки різного калібру для того, щоб виконувати різні функції і повноваження. Це буде гарантування безпеки на кордонах, зокрема — у тих містах, які потребують забезпечення повітряної підтримки", — повідомив радник міністра.

За словами Мартиненка, ці ж повітряні судна використовуються для надання медичної допомоги, евакуації постраждалих у ДТП, рятування туристів, які заблукали в горах.

Радник міністра нагадав, що в Україні вже є кілька прецедентів, коли лікарі перевозили пацієнтів або органи для трансплантації.

"Система повітряної безпеки покриє всю Україну. У нас з'являться центри, де будуть дислокуватися вертольоти, розташовані з таким урахуванням, щоб вони перекривали абсолютно всю територію держави. Ми в цьому напрямку розвиваємось, і у нас є певні контракти і терміни. Зараз вони нормально виконуються. У нас буде третя в Європі армія повітряних машин для того, щоб виконувати всі ці функції, які має забезпечувати держава для своїх громадян: пожежогасіння, громадська безпека, медична допомога тощо", — акцентував Володимир Мартиненко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: