Завантаження ...
banner
banner

Правоохоронці затримали екс-чиновника МВС, який підозрюється у вбивстві трьох учасників Революції Гідності

Правоохоронці затримали екс-чиновника МВС, який підозрюється у вбивстві трьох учасників Революції Гідності фото

Правоохоронці затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС України в м. Києві, який переховувався від слідства після повідомлення йому про підозру на початку вересня та був оголошений у розшук.

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, у лютому 2014 року підозрюваний, виконуючи злочинний наказ керівництва ГУМВС України в м. Києві та перевищуючи владу, організував терористичний акт та вбивство мітингувальників, які йшли з Майдану Незалежності до Верховної Ради для підтримки голосування за повернення до Конституції України 2004 року, що передбачала обмеження повноважень Президента

Дії колишнього чиновника привели до вбивства 3 осіб, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 14 особам та тілесних ушкоджень середньої тяжкості 59 особам.

Експравоохоронцю інкриміновано організацію, на виконання явно злочинного наказу, терористичного акту, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Джерело: Патріот Донбасу 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: