Завантаження ...
banner
banner

Активісти провели акцію під посольством Білорусі: "Путін - загроза всьому людству"

Активісти провели акцію під посольством Білорусі: "Путін - загроза всьому людству" фото

У столиці під стінами білоруського посольства активісти ГО "Ардіс" провели акцію, за допомогою якої ще раз нагадали громадськості про окупаційну політику Кремля, спрямовану на "інтеграцію" з Білоруссю.

Участь в заході взяли близько 30 осіб.

Активісти тримали в руках плакати з написами "Білорусь - це Європа" і "Незалежнасць ёсць свабода».

Також за допомогою проєктора вивели на будівлю посольства написи "Війна Росії - не війна Білорусі", "Білорусь - збережи свою незалежність", "Путін - загроза всьому людству", і карикатури, зокрема, президента РФ Володимира Путіна.

"Активісти своєю акцією хочуть звернути увагу на дві ключові події. По-перше, це військові навчання на території Білорусі, які зараз проходять, а по-друге, це вчення на території РФ, які не відповідають заявленому формату", - заявив голова ГО "Ардіс" Юрій Федоренко.

Також він повідомив, що "на території Білорусі могли проводитися навчання, досвід з яких може бути використаний при окупації України".

Під час акції учасники заходу звернули увагу на, як вони відзначили, злочинні дії РФ в Білорусі. Як переконані активісти, Росія хоче мати вплив у всіх країнах пострадянського простору і тому "навряд чи розглядає Білорусь як рівноцінного союзника".

Тому, як уточнили організатори акції, в такому контексті існує реальна загроза проведення в Білорусі «Придніпровського» або «Абхазького» сценарію.

Поруч з активістами під час заходу було близько 15 правоохоронців. Акція пройшла мирно, без сутичок і провокацій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: