Завантаження ...
banner
banner

Стефанчук не відмовився від ідеї скасувати переведення годинників

Стефанчук не відмовився від ідеї скасувати переведення годинників фото

Новий голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який був ініціатором скасування переведення годинників навесні й восени, вважає, що Україна має повернутися до цього питання і зрештою залишитися на так званому "зимовому" часі.

Джерело: Українська правда з посиланням на Руслана Стефанчука.

Деталі: 3 березня 2021 року Верховна Рада проголосувала в першому читанні, але згодом відправила на повторне доопрацювання законопроєкт, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

Журналіст запитав Стефанчука, чому з 30 березня чекає на друге читання законопроект №4201, який той ініціював. 

Пряма мова Стефанчука: "Ми перейшли на літній час – і голосувати його (законопроєкт у другому читанні – ред.) у період літнього часу, мені видається, немає сенсу, тому що ідеологія, яка закладалася в цей законопроєкт, – це зберегти природний для України час +2, а це зимовий час. 

Я думаю, що після того, як 30-го, здається, жовтня Україна перейде на зимовий час, ця дискусія має знову бути піднята, але вона має бути піднята в сукупності з рішеннями Європейського Союзу, які також висловилися за відмову від цих питань.

Але саме головне – вона має бути піднята, беручи до уваги основний фактор, який цьому (переходу) суперечить: це біологічні ритми і здоров'я громадян України. Тому що ми всі можемо відчувати, що ця зміна часових рамок, яка в Україні була введена, якщо не помиляюся, тільки у ‘81 році, ніякої логічно доведеної економії, крім пошкодження біоритмів і здоров'я людини, мені здається, не принесла. 

Давайте почекаємо переведення України на зимовий час – і тоді продовжимо дискусію щодо цього питання".

Нагадаємо: В ніч із 27 на 28 березня стрілки годинників в Україні перевели на годину вперед. Стефанчук сподівався, що це востаннє Україна перейшла на літній час. 

Усі 27 держав-членів Євросоюзу у ніч на 28 березня перевели годинники на "літній час" попри наявність згоди про те, що від переведення треба відмовлятися.

У ніч на неділю 31 жовтня Україна перейде на зимовий час: годинники переводуть на 1 годину назад.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: