Завантаження ...
banner

Нововведення при отриманні водійського посвідчення. Які?

Нововведення при отриманні водійського посвідчення. Які? фото

Згідно з новою постановою Кабміну цієї осені запроваджується низка нововведень, щодо видачі прав водія та допуску до керування транспортними засобами. Про те, які самі новації чекають на автовласників розповів начальник регіонального сервісного центру МВС України в Чернігівській області Сергій Лук'янчук.

Сергій Лук'янчук розповів, про те що першої і головною зміною буде те, що буде змінено відображення інформації для певних категорій осіб. Наприклад, посвідчення водія у медичній довідці встановленого зразка зазначаються спільні з водійськими документами в Євросоюзі. Так, раніше зазначалося, що пиктограма "окуляри", тепер - буде наноситись замість цього код - "01", а також інші коди у посвідченні водія. Коди будуть повідомляти про те, чи носить водій
окуляри, контактні лінзи, пов'язку на око, 0106- окуляри або контактні лінзи, 0107 - спеціальний оптичний пристрій, який людина використовує при управлінні транспортом.

Також, якщо людина навчалася на в автошколі на автівці з автоматичною коробкою передач, то їй буде дозволено управляти лише транспорт з АКП, якщо з механічною - то як на АКП, так і на МКП.

Подробиці у відеосюжеті:

gorod.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: