Завантаження ...
banner

Facebook змінить назву. Чому так вирішили

Facebook змінить назву. Чому так вирішили фото

Як повідомляє видання The Verge, наступного тижня Facebook збирається змінити назву компанії. Нова назва - секрет, який ретельно охороняють, і навіть серед вищого керівництва його мало хто знає.

Генеральний директор Марк Цукерберг планує повідомити про це на щорічній конференції Connect 28 жовтня, але, можливо, це станеться й раніше.

Як стверджує джерело The Verge, зміна назви покликана сигналізувати про розширення діяльності технологічного гіганта.

Мабуть, ребрендинг має допомогти позиціювати соцмережу Facebook лише як один з багатьох продуктів фірми, яка контролює ще й Instagram, WhatsApp, Oculus і кілька інших компаній.

Представник Facebook від коментарів утримався.

У компанії Facebook вже працює понад 10 тис. співробітників, зайнятих створенням реальних продуктів, наприклад, окулярів віртуальної реальності, які, на думку Цукерберга, в результаті стануть такими ж звичними, як і смартфони.

У липні він говорив, що протягом наступних кількох років компанію почнуть сприймати не як однойменну соціальну мережу, а як "мультивсесвіт".

Заразом ребрендинг може допомогти розділити в суспільній свідомості футуристичні проєкти Цукерберга й саму соцмережу, яка, як і деякі інші, переживає складнощі.

Колишня співробітниця компанії Френсіс Гауген нещодавно передала пресі низку внутрішніх документів і виступила перед комісією Конгресу. Антимонопольні регулятори у США та інших країнах уже кілька років намагаються добитися розчленування компанії, й довіра громадськості до бізнес-моделі Facebook падає.

Facebook - не перша відома технологічна компанія, яка змінила назву мірою зростання її амбіцій.

У 2015 році в межах масштабної реорганізації Google увійшов до холдингової компанії Alphabet, підкресливши таким чином, що це вже не просто пошукова система, а конгломерат компаній, які, серед іншого, ще виробляють автономні автомобілі та медичні технології.

Snapchat перейменували у Snap Inc. в 2016 році з виходом на ринок окулярів із вбудованою камерою Spectacles, і тепер компанія називає себе виробником камер.

Віртуальне майбутнє

Окуляри

АВТОР ФОТО,GETTY IMAGES

Facebook приділяє дедалі більше уваги технологіям наступного покоління.

Минулого літа компанія створила спеціальну команду зі створення "метавсесвіту". Зовсім нещодавно оголосили, що керівник відділу віртуальної і доповненої реальності Ендрю Босворт стане головним технічним директором.

А лише кілька днів тому Facebook оголосив про плани найняти ще 10 тисяч співробітників для роботи над метавсесвітом Європі.

Facebook вже вкладає значні кошти в розробки, пов'язані з віртуальною реальністю, наприклад, в свої гарнітури Oculus. Вони дешевші, ніж у конкурентів і, на думку деяких аналітиків, навіть приносять компанії збитки.

Oculus Quest 2 - одна з останніх розробок гарнітури віртуальної реальності

АВТОР ФОТО,OCULUS

Підпис до фото,

Oculus Quest 2 - одна з останніх розробок гарнітури віртуальної реальності

Компанія також створює додатки VR для соціальних мереж і для роботи, зокрема ті, які взаємодіють з реальним світом.

"Метавсесвіт допоможе відкрити доступ до нових творчих, соціальних та економічних можливостей. І європейці будуть формувати його від самого початку", - йдеться в повідомленні Facebook.

Компанія Facebook вже поглинула кілька своїх колишніх конкурентів, проте її керівництво стверджує, що метавсесвіт не побудує одразу одна компанія, і обіцяють співпрацювати.

Нещодавно компанія інвестувала 50 млн доларів у фінансування некомерційних груп, щоб допомогти "відповідально побудувати метавсесвіт". На реалізацію проєкту, як вважають в Facebook, піде ще 10-15 років.

ukrainian/news

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: