Завантаження ...
banner
banner

Під час обшуків у посадовців УЦОЯО вилучили техніку, чашку та дві ручки - заступниця міністра освіти

Під час обшуків у голови Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його заступника Володимира Винника силовики вилучили комп'ютери, телефони, дві ручки та чашку.

Під час обшуків у голови Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його заступника Володимира Винника силовики вилучили комп'ютери, телефони, дві ручки та чашку.

Також у Винника вилучено 5 тисяч гривень, вчора ввечері повідомила в Facebook заступниця міністра освіти Сергія Квіта Інна Совсун.
 
"З самого ранку проводились обшуки вдома у Лікарчука і його першого зама Винника. У Лікарчука вилучили дві ручки і чашку (не золоті чи позолочені); у Винника - 5 тисяч гривень. Плюс компи і телефони. Це все", - написала вона.
 
Також Совсун повідомила, що Винник під час обшуку зазнав травм.

"Після "спілкування" з міліцією Винник зараз у травмпункті - підозра на струс мозку, оббиті лікті, ґуля на лобі...", - написала заступниця Квіта.
 
За її словами, Міносвіти жодних документів чи доказів порушень ніхто не надав, тому підстави для будь-яких адміністративних дій у міністерства відсутні, а оцінити реалістичність звинувачень неможливо. Внаслідок обшуків нікого не затримали і не висунули обвинувачень.

Вчора, 21 липня, на брифінгу генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура, Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ проводять спецоперацію щодо затримання високопосадовців Міносвіти.
 
"Зараз, у цей час проходить спецоперація ГПУ, СБУ, МВС по затриманню високопосадовців Міносвіти… Там є Український центр оцінювання якості освіти, і керівництво цього центру скоїло тяжкий злочин", - сказав Шокін.
 
Прокуратура звинувачує керівництво УЦОЯО в несанкціонованому втручанні до "Системи оцінювання якості освіти" та "Реєстру осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" для зміни інформації, що обробляється в ньому, на користь третіх осіб. 
 
Міністр освіти Сергій Квіт у коментарі ТСН учора заявив, що вважає обшуки "підозрілими", а Лікарчука - дуже порядною людиною.
 
"Можу сказати, як громадянин України, що це дуже підозріло, адже йде вступна кампанія. По-друге, Ігор Лікарчук – дуже порядна людина, яку я знаю багато років, якщо говорити про нього, як про керівника. Третє, я хотів би побажати Генеральній прокуратурі спочатку ловити Табачника, а потім висловлювати претензії до порядних людей", - сказав він.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: