Завантаження ...
banner
banner

У храмах України відкривають пункти вакцинації

У храмах України відкривають пункти вакцинації фото

Низка парафій в Україні погодилася відкрити у своїх храмах пункти вакцинації проти коронавірусу. Вони уже працюють у частині міст.

Про це на брифінгу 16 листопада повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

МОЗ вело переговори з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій. Так, ініціативу підтримали:

  • Українська греко-католицька церква;
  • Православна церква України (ПЦУ);
  • Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП);
  • Церква адвентистів сьомого дня.

У МОЗ також зазначають, що такі пункти щеплення вже працюють у Києві, Одесі, Запоріжжі, Тернополі, Ужгороді і Чернівцях.

«Це приклад конструктивного діалогу ти виконання соціальної місії», — наголошує Ляшко.

8 листопада міністр повідомляв, що Українська греко-католицька церква відкрила пункт вакцинації проти коронавірусу у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві. І тоді ж закликав інші конфесії підтримати таку ініціативу. 

                                                    Вакцинація в Україні

Вона триває з 24 лютого. Від початку кампанії в Україні зробили 21,2 мільйона щеплень. Принаймні одне щеплення зробили 12,3 мільйона людей, а повністю вакцинувалися — 8,8 мільйона.

Загалом Україна наразі отримала 32,4 мільйона доз вакцини. Щеплення роблять препаратами від фармкомпаній AstraZeneca, Sinovac (вакцина CoronaVac), Pfizer (вакцина Comirnaty) та Moderna.

Згідно з Національним планом вакцинації проти коронавірусу, з травня в Україні мали робити щонайменше по 5,6 мільйона щеплень щомісяця. Для цього щодня потрібно було вакцинувати приблизно 182 тисячі людей. Однак таких темпів досягнути не вдалося.

План вакцинації передбачає, що в серпні мали зробити 6 мільйонів щеплень, а з вересня — понад 8 мільйонів щомісяця. Проте в реальності вийшло інакше: у серпні зробили 3,6 мільйона щеплень, у вересні — 3,2 млн. Водночас у жовтні вдалося виконати план — зробили 8,4 млн щеплень.

джерело: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: