Завантаження ...
banner

Хлопчик з ампутованою ногою підкорив найвищу гору Уельсу

Хлопчик з ампутованою ногою підкорив найвищу гору Уельсу фото

5-річний Альбі-молодший Томас разом зі своїм татом Деніелом підкорив вершину Сноудон. Хлопчик встановив новий рекорд за віком зі сходження на цю вершину. З дворічного віку він бере участь у туристичних походах, бігає на протезах і мріє взяти участь у Параолімпійських іграх.

 Маленький Альбі народився з рідкісним захворюванням – малогомілковою гемімелією (відсутністю малогомілкової кістки).   

 Через ваду у хлопчика деформувалася ступня, а ліва нога стала на 5 см коротша, ніж права. Батькам дитини порадили або ампутувати кінцівку, або закріпити її з допомогою спеціального металевого каркасу.  

 Другий варіант все одно передбачав урешті ампутацію ступні. Тому рідні Альбі обрали легший для усіх сторін варіант – ампутували кінцівку. Однак після складної операції дитина не покидала активне дозвілля. А ампутація ноги не стала на заваді сходженню на Сноудон.

 Під час походу Альбі не втрачав почуття гумору, і коли батько та син дісталися перших льодових ділянок гори, хлопчик пожартував: "Я думав, це вже велика гора!"

 За словами Деніела, його син почувався гордим після того, як вони разом дісталися вершини Сноудона.

"Я вже знав, на що він здатен", – сказав батько Альбі.

 З дворічного віку хлопчик бере участь у туристичних походах, бігає на протезах і мріє взяти участь у Параолімпійських іграх. Сам чоловік залишив свій теслярський бізнес та вступив до університету, де вчиться на реабілітолога.

 "Поки він хоче займатися цією справою, я буду поряд і підштовхуватиму його, коли це буде треба. Вірю, він здатен на все", – поділився Деніел.

https://www.unian.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: