Завантаження ...
banner
banner

Айкоси прирівняли до цигарок. Новий антитютюновий закон

Айкоси прирівняли до цигарок. Новий антитютюновий закон фото

В Україні з 01.01.2021 р. заборонили продаж електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах людям, які не досягли 18 років, на рівні із традиційними тютюновими виробами. За відповідний законопроєкт №4358 проголосували 317 депутатів. Тепер електронні сигарети та айкоси як звичайні цигарки.

Після набуття закону чинності доповненого законопроєкту їх не можна буде курити в громадських приміщеннях, не можна буде продавати такі вироби неповнолітнім та рекламувати їх. Верховна Рада посилила антитютюнову політику. Відтепер штраф за продаж неповнолітнім тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них складатиме 1 020 гривень, а в разі повторного порушення протягом року — 10,2 тис. гривень.

Також законопроєкт забороняє тютюнові вироби з ароматами і смаками фруктів, солодощів тощо. Зокрема, не можна буде їх виробляти в Україні для внутрішнього ринку, ввозити та продавати.

На пакуванні від електронних сигарет має бути медичне попередження про шкоду для здоров'я площею 30% коробки, а на цигарках медичне попередження збільшиться до 65% від площі пакування.

"Досі у нас були взагалі не врегульовані пристрої для паління: електронні сигарети, айкоси тощо. У тому числі через це за рік внаслідок куріння померло близько 85 тисяч українців", - пише в фейсбуці депутатка Ольга Стефанишина.

"Головна мета - захистити та уберегти нашу молодь від маркетингових технологій виробників тютюнових виробів та пристроїв для куріння", - зазначив в телеграмі депутат від "Слуги народу" та голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

https://www.bbc.com/ukrainian

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: