Завантаження ...
banner
banner

У 2022 році всім потрібно буде повторно вакцинуватися від COVID-19

У 2022 році всім потрібно буде повторно вакцинуватися від COVID-19 фото

Якщо люди вакцинована проти коронавірусу двома дозами, вона має за рік повністю ревакцинуватися. Наразі така базова стратегія Міністерства охорони здоров'я. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Ревакцинація в Україні

Він пояснив, що людина, яка отримала щеплення у 2021 році, має за рік звернутися до пункту щеплення і центру вакцинації населення та отримати повторне щеплення двома дозами вакцини.

При цьому вона може вибрати інший тип вакцини, ніж той, який використовувався під час першого щеплення.

Головний санлікар додав, що у МОЗ отримують інформацію з інших країн про ефективність вакцинації з використанням бустерних (третіх) доз.

Кузін зазначив, що багато європейських країн рекомендують проводити ревакцинацію за пів року. І в Україні, найімовірніше, "найближчим часом переглядатимуть рішення щодо використання ревакцинальної та додаткової дози".

Вакцинація та ревакцинація в Україні

Напередодні, 22 грудня, МОЗ затвердило наказ про вакцинацію третьою дозою медпрацівників і працівників будинків інтернатного типу. Вони можуть отримати ревакцинальну дозу за 6 місяців після другого щеплення. Для ревакцинації використовують лише м-РНК-вакцини (Moderna або Comirnaty/Pfizer).

Також 17 грудня в Україні почали робити додаткове щеплення проти коронавірусу. Воно відрізняється від бустерного. Його можуть отримати люди з ВІЛ, онкологією, після трансплантації органів, ті, хто проходить імуносупресивну або імуномоделюючу терапію, і пацієнти з низкою інших імунодефіцитних станів.

Читати по темі: 39,5% жителів Ніжинщини повністю вакциновані проти COVID-19

https://24tv.ua


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: