Завантаження ...
banner
banner

Які новорічні подарунки популярні серед українців

Які новорічні подарунки популярні серед українців фото

Більше всього люди хочуть отримати романтичні подорожі, автомобілі і гроші. За даними опитування громадської думки "Омнібус", проведеного 3-11 грудня 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Якщо у попередні "доковідні" роки українці були дуже меркантильні (на першому місці з великим відривом були гроші), то зараз вони так скучили за подорожами, що на перше місце вийшли романтична подорож (18% опитаних) і автомобіль та аксесуари до нього (12%). Наступні три подарунка, які б хотіли отримати українці – це гроші (10%), мобільний і інші електронні пристрої (9%) та побутова техніка (7%).

За даними опитування, туалетну воду, парфуми, косметику хочуть отримати у подарунок лише 4,4% опитаних, цукерки, квіти - 2,7%, подарунки ручної роботи, хенд мейд - 2,4%, домашню тваринку - 1,8%, ялинкову іграшку, прикрасу - 1,7%, ювелірну прикрасу - 1,4%, предмет одягу, взуття - 1,2%.

Щодо бажаних подарунків для чоловіків та жінок, то крім грошей (які і чоловікам і жінкам подобаються однаково), між ними очікувано є суттєва різниця. Автомобілі чи аксесуари до них хотіли би отримати 14% чоловіків і 10% жінок, побутову техніку - 8,3% жінок і 4,5% чоловіків (чоловіки виявляється теж активно приймають участь у приготуванні їжі і прибиранні). У романтичну подорож хотіли б поїхати 20% жінок і 17% чоловіків (все ж жінки більш романтичні попри прихильність до грошей). Туалетну воду, парфуми, косметику хотіли б отримати 6% жінок і 3% чоловіків.

За даними опитування, з віком українці стають менш романтичними і менше хочуть подорожувати: у романтичну подорож у віці до 60 років хотіли б поїхати 20-25% українців, у 60-69 років - 11%, а після 70 років - тільки 4%. Це суттєво відрізняє Україну і інші пострадянські країни від західних країн.

Зазначається, що в Україні рівень щастя з віком падає, а в західних країнах U-подібна залежність, спочатку з віком рівень щастя падає, а після 50 зростає, пенсіонери більше насолоджуються життям і подорожують. Бажання отримати автомобіль з віком зменшується від 19% до 3% (можливо частково тому, що він в них вже є).

https://www.unian.ua

Читати по темі: Тест "Чи вмієте ви дарувати подарунки"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: