Завантаження ...
banner
banner

Введуть держрегулювання цін на хліб

Введуть держрегулювання цін на хліб фото

Кабінет міністрів України запровадить тимчасове держрегулювання цін на житньо-пшеничний хліб та надасть виробникам можливість купувати газ за пільговими цінами. Цей продукт додали до списку соціально значущих товарів. Про це йшлося на засідання Кабміну 19 січня.

Згідно з пояснювальною запискою проєкту постанови, протягом 2021 року вартість хліба зросла на 22,9% – 23,8%. Водночас ціна на газ для промислових виробників зросла ушестеро. У структурі ціни на хліб вартість газу у січні 2022 року становила 20%. У січні 2021 року вона становила 2%, збільшившись удесятеро.

"На період карантину потребує державного регулювання ціноутворення у сфері роздрібної торгівлі на хліб пшеничний з метою унеможливлення зловживання суб’єктами господарювання своїм становищем та доступності для населення цієї продукції, а також можливості виробникам цього хліба закуповувати газ на пільгових умовах", - сказано в пояснювальній записці.

Таким чином, на період дії карантину встановлюється граничний рівень торгової надбавки трохи більше 10% на оптово-відпускні ціни. Також виробники пшеничного хліба зможуть купувати газ на біржі, який приватні виробники зобов'язані продавати за собівартістю плюс 25%.

https://tsn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: