Завантаження ...
banner
banner

Строковик влаштував криваву бійню: всі подробиці розстрілу нацгвардійців

Строковик влаштував криваву бійню: всі подробиці розстрілу нацгвардійців фото

27 січня Україну сколихнула новина про те, що в Дніпрі на території "Південмашу" 20-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів зі служби.

27  січня, близько 3:50,  солдат-строковик взяв автомат і патрони, після чого почав стріляти у своїх товаришів по службі. Все це відбувалося у вартовому приміщенні, де на той момент перебували 22 особи. Двоє людей зуміли вибігти на вулицю і викликали поліцейських з медиками. Інцидент стався на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі.

Одразу в місті було введено план "Сирена" з розшуку зловмисника. Невдовзі його було затримано з автоматом.

У МВС згодом після кривавої бійні назвали ім'я стрільця - Артемій Рябчук, хлопець - 2001 року народження.

Солдат - уродженець міста Ізмаїл Одеської області, він ріс без батька. До обов'язків Рябчука, який розстріляв своїх товаришів зі служби, входила охорона території заводу "Південмаш". Його було призвано на термінову службу у жовтні 2021 року. Він нібито має середньотехнічну освіту, закінчив Ізмаїльський аграрно-технічний коледж. До служби в армії працював комірником на одному з приватних підприємств. У Нацгвардії кажуть, що хлопець не входив до групи військовослужбовців, за якими спостерігали психологи. 

Внаслідок кривавої бійні на "Південмаші" у Дніпрі загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 - отримали поранення. 

Постраждалі під час бійні на "Південмаші" у Дніпрі перебувають у важкому стані. За їхні життя борються хірурги в лікарні імені Мечникова. Про це повідомив радник глави МВС Антон Геращенко. Так, один хлопець отримав поранення в черевну порожнину, життя ще двох поранених поза небезпекою, вони госпіталізовані. Ще одного потерпілого доставили в 16 міську лікарню. У нього поранення в груди, в стегно і в плече, він у важкому стані. 22-річна військова НГУ отримала серйозне поранення в живіт та коліно, вона втратила понад 3 літри крові.

Список жертв:

  • Буганов Олександр Олександрович – 15.08.1987, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, старший лейтенант, начальник варти. 
  • Левківський Артем Володимирович – 16.12.2000, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, старший солдат, помічник начальника варти. Проживає у м. Олешків, Херсонської області.
  • Драган Олександ Олександрович – 06.11. 1997, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, молодший сержант. Проживає: м. Дніпро.
  • Черник Леонід Леонідович – 2002 року народження, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, старший солдат. Проживає в Херсонській області. 
  • Віра - цивільна загибла, 1986 року народження. Чи співробітниця заводу – встановлюється.   

Рябчука затримали в селі Підгороднє. Імовірно, він рухався у бік Донецької області. До правоохоронців звернулася жінка, котра побачила нацгвардійця. При затриманні стрілець не чинив опір. 

У ДБР повідомили, що нацгвардієць здався добровільно. Він попросив випадкову перехожу зателефонувати до поліції, оскільки свій телефон залишив на місці події. Він телефонував до поліції.

Розпочато розслідування у кримінальному провадженні щодо військовослужбовця Нацгвардії за фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК України).

ДБР зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі (ч. 3 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

 https://www.unian.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: