Завантаження ...
banner
banner

Ситуація з КОВІД: «Омікрон» атакує

Ситуація з КОВІД: «Омікрон» атакує фото

Штам «Омікрон» охопив майже всю Україну: вірус виявлено у 20 областях. Більшість випадків зафіксовано у західному регіоні та у столиці. Зростає рівень госпіталізації та навантаження на лікарні. На гребні хвилі очікується до 60000 захворювань на добу

«Омікрон» шириться країною: вже у 20 областях

У порівнянні з антирекордом минулого тижня за добу 30 січня зафіксовано 22026 випадків інфікування на КОВІД. Проте така ситуація вже стала звичайною для вихідних днів. Зростання захворюваності експерти пов'язують з розповсюдженням Україною штаму «Омікрон». Як сповіщає портал МЕТА.ЮА, модифікований вірус виявлено вже у 20 областях. Найбільш за все підтверджених випадків «Омікрону» у західних областях: Тернопільській, Чернівецькій, Житомирській, а також у Києві.

Зростає кількість інфікованих дітей, яких за останню добу захворіло 2865 осіб. Наприклад, у Миколаївській міській дитячій лікарні №2 станом на 31 січня зайнято 100% ліжок, призначених для госпіталізації маленьких пацієнтів з діагнозом КОВІД. Наразі там перебуває 60 дітей. Загальна ситуація в Миколаївській області теж погіршилась, і регіон перейшов до «помаранчевої» зони.

На 31 січня розподіл регіонів по зонах епіднебезпеки виглядає таким чином:

  • «червона» — 2 області;
  • «помаранчева» — 16 регіонів;
  • «жовта» — 6 областей та Київ.

За останню добу лідером є Львівщина, де зареєстровано 2934 нових випадки коронавірусної інфекції, слідом ідуть Хмельниччина — 2092 хворих, та Житомирщина з показником 1576 осіб.

Віктор Ляшко поділився прогнозом щодо COVID на найближчі тижні

Як зазначив на брифінгу Віктор Ляшко, від початку зростання захворюваності, до піка хвилі проходить близько місяця. Спираючись на попередній досвід, спеціалісти у найближчі 2 тижні очікують значний приріст інфікованих на COVID. На гребні нинішнього спалаху прогнозується до 60000 хворих на добу. На разі в лікарнях виділено 69320 «ковідних» ліжкомісць, з яких 66310 забезпечені киснем.

Міністр зауважив, що у країнах з високим рівнем вакцинації при швидкій циркуляції вірусу та разючих темпах захворюваності, навантаження на стаціонари та, зокрема, відділення інтенсивної терапії, значно менше. Цей факт доводить, що вакцини попереджають важкий перебіг КОВІДУ та знижують ймовірність летальних випадків.

З 31 січня вступив в дію наказ МОЗ, який розширює перелік професій, обов'язково потребуючих вакцинації. Відтепер повинні зробити принаймні одне щеплення чиновники органів місцевого самоврядування, співробітники закладів охорони здоров'я, комунальних підприємств та установ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: