Завантаження ...
banner
banner

У ЄС готові санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну

У ЄС готові санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну фото

Високий представник ЄС готовий скликати окреме засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, якщо ситуація вимагатиме запровадження обмежувальних заходів. Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявляє, що санкції проти Російської Федерації на випадок подальшого вторгнення російських військ в Україну підготовлені, але він сподівається, що їх не доведеться застосовувати завдяки уникненню нової війни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Боррель сказав у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Високий представник ЄС розповів, що сьогодні, 21 лютого, відбудеться зустріч з міністром закордонних справ України Дмитро Кулебою для обговорення ситуації на кордонах України та Росії та з метою продовження "структурування нашої підтримки" для України.

Боррель зазначив, що на зустрічі з Кулебою глави МЗС країн-членів ЄС нададуть усі можливі гарантії щодо продовження підтримки України у найбільш критичний час, якщо такий час настане, – потенційне подальше вторгнення військ РФ.

При цьому він додав, що, на його думку, Кулеба не є знервованим через останні події з Росією. "Якраз навпаки, як сказав пан Зеленський (президент України Володимир Зеленський – Ред.), що найгіршим ворогом буде перебування у стані паніки. Вони не у стані паніки. Вони стурбовані, стривожені, вони відчувають загрозу, але я взагалі не бачу, щоб вони були знервованими", – сказав Боррель.

Також високий представник ЄС підтвердив, що санкції проти РФ на випадок подальшого вторгнення в Україну вже підготовлені.

"Насправді, робота зроблена. Ми готові. Я скличу екстрене засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, і я представлю санкції у потрібний момент. Коли настане момент, я скличу екстрене засідання, оскільки санкції – це компетенція Ради ЄС", – сказав Боррель.

Він повторив, що санкції можуть бути запроваджені, коли настане належний момент. "І я сподіваюсь, і ми працюємо заради моменту, аби він не настав", – наголосив Боррель.

https://www.unian.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: