Завантаження ...
banner
banner

Цього тижня вночі можна спостерігати зорепад Персеїди

Цього тижня на Землі можна буде спостерігати за одним з найкрасивіших природних явищ — метеоритним дощем.З 11 по 13 серпня на нічному небі можна спостерігати за тим, як пролітають метеорити.

Цього тижня на Землі можна буде спостерігати за одним з найкрасивіших природних явищ — метеоритним дощем.

З 11 по 13 серпня на нічному небі можна спостерігати за тим, як пролітають метеорити. Таке рідкісне явище відбуватиметься завдяки метеоритному потоку Персеїди, повідомляють у Міжнародній метеорній організації (IMO).
 
Метеорний потік Персеїди, зазвичай, підсвічує нічне небо в липні-серпні кожного року. Цьогоріч він вийде на максимум у ніч з 12 на 13 серпня. Цьогоріч максимуму активності зорепад повинен досягти 13 серпня в останні години перед світанком.
 
Зазначимо, що потік Персеїди є одним з найбільш потужних і відомих метеорних "дощів". Він виникає, коли Земля входить в пиловий слід комети Свіфта-Таттля (109P/Swift-Tuttle).
 
Астрономи очікують, що щогодини буде падати близько сотні метеорів в Північній півкулі, і 50 — у Південній. Особливістю цьогорічного спостереження за Пересеїдами буде те, що вони рухатимуться по абсолютно темному небі, адже так званий "молодий місяць" з’явиться лише 14 серпня.
 

24tv.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: