Завантаження ...
banner
banner

Янгол неба навіки з нами... Герої не вмирають!

Янгол неба навіки з нами... Герої не вмирають! фото

Степан Тарабалка - офіцер нової генерації української армії, який розпочав свою офіцерську кар’єру саме в той час, коли в Україну прийшла війна. Він з дитинства мріяв стати військовим льотчиком.

У 13 років Степан вступив до Прикарпатського військово-спортивного ліцею, а згодом вступив до льотного військового вишу – Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба, який успішно закінчив у 2014 році.

13 березня 2022 року майор Степан Тарабалка загинув у повітряному бою з переважаючими силами російських окупантів.

Президент України присвоїв льотчику звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

В мережі кілька разів ширилась інформація, що майор Степан Тарабалка - "Привид" Києва. Командування Повітряних Сил України офіційно цю інформацію спростували, пояснивши це тим, що насправді ніякого привида не існує. 

"Привид Києва – це супергерой-легенда, чию постать створили українці! Це швидше збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, які захищають небо столиці. Які раптово з’являються там, де їх не чекають!", - зазначено на офіційному сайті в мережі.

Професія військового льотчика є однією з найскладніших і найнебезпечніших військових спеціальностей. Кожен наш військовий льотчик - справжній супер-герой, який виконує складні бойові завдання, який ризикуючи власним життям - рятує інші життя...

Пишаємося кожним, хто обороняє та захищає Україну! Пишаємося кожним, хто загинув в бою... Ви назавжди в пам'яті! Герої не вмирають!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: