Завантаження ...
banner

Після вибуху у Краматорську мама і донька втратили ноги

Після вибуху у Краматорську мама і донька втратили ноги фото

Наталія разом з двома дітьми на момент вибуху знаходилась на вокзалі. Жінка хотіла вивезти дітей до Яремче.

Поки вони чекали на потяг, Яна попросила у мами чаю, який на пероні готували волонтери. Ярослав залишився в приміщенні стерегти речі. Коли мама з донькою вийшли на перон - пролунав вибух. На той час на вокзалі було до 4 тисяч людей. У результаті ракетного обстрілу загинуло 50 людей, 5 з яких - діти. Майже 100 поранених.

Нагадаємо, що у Краматорську ворог наніс ракетний удар по вокзалу 8 квітня.

Жінка не зрозуміла, коли стався вибух, а коли відкрила очі, то все навколо вже було в крові, повсюди лежали люди.

 

"Я намагалась встати, але як? Я подивилась на ногу, подивилась на Яну, а в неї кросівок немає", - розповіла жінка організації United for Ukraine.

 

Коли 11-річна Яна прийшла до тями, першим її бажанням було втекти, знайти маму, але вона не могла встати. Було дуже боляче, коли Яна подивилась на свої ноги - розплакалась. Уже кілька тижнів сім'я лікується у Львові. Маленький Ярослав став їхньою надійною опорою.

 

"Подає, приносить, кличе санітарку, медсестру якщо треба, ходить у магазин" - розповідає Наталя про сина, який тепер живе з рідними в одній палаті.

 

Невдовзі сім'я відправиться на протезування та реабілітацію до США, розповідають у лікарні. Однак що буде потім, і куди вони повернуться після лікування, Наталя не знає. Частина родини Наталі досі залишається у Донецькій області, де тривають важкі бої.

Вибух по вокзалу в Краматорську шокував світ. Однак Росія заперечує свою причетність до цього. Там заявили, що не мають на озброєнні "Точки У", якою вдарили по вокзалу. Однак експерти і журналісти зазначають - раніше РФ використовувала ці ракети як в Україні, так і в Сирії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: