Завантаження ...
banner
banner

Псевдоволонтер кинув людей з Маріуполя на смерть

Псевдоволонтер кинув людей з Маріуполя на смерть фото

27-річний хлопець записався волонтером. Він допомагав вести документацію. Якось хлопець натрапив на пост дівчини у соцмережі, яка просила допомогти вивезти з Маріуполя її матір та вітчима.

"Герой" написав, що може організувати евакуацію, але для цього потрібно 10 тисяч гривень. Дівчина відразу перевела цю суму на карту хлопця і почала чекати приїзду рідних. Однак натомість дочекалася звістки про їхню смерть… Вона й подумати не могла, що насправді ніхто й не збирався рятувати її сім’ю. Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Але це ще не вся історія. Кіберполіція встановила, що для затриманого така схема не нова. Раніше він вже привласнив близько 250 тисяч гривень за паливо для військових, яке не планував купувати. Наразі зловмиснику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – залишення в небезпеці та шахрайство.

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели обшук та вилучили мобільний телефон і банківські картки.

Вибаченнями людей не повернути. Дівчина сподівалася на домовленість і не шукала інших варіантів урятувати рідних. Насправді це більше, ніж статті в Кримінальному кодексі…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: