Завантаження ...
banner
banner

Триває активна фаза Великої визвольної війни

Триває активна фаза Великої визвольної війни фото

Як повідомляє речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, російські окупаційні війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Метою таких дії є встановлення контролю над адміністративними кордонами Донецької і Луганської областей, утримання сухопутного коридору від Ростовської області росії до ТОТ АР Крим та блокування морських комунікацій України у північно-західній частині Чорного моря.

Противник чинить інтенсивний вогневий вплив і проводить штурмові дії практично вздовж усієї лінії зіткнення у Луганській та Донецькій областях.

Оперативно-тактична авіація зс росії виконала 39 літако-вильотів для завдання авіаційних ударів по об’єктах на території Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Одеської областей, у т.ч. сім вильотів – із застосуванням керованих авіаційних ракет.

Противник випускав крилаті ракети з повітряного простору над акваторією Чорного моря, застосовуючи дальні бомбардувальники Ту-22М3, з повітряного простору над акваторією Каспійського моря зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Також агресор завдавав ракетних ударів береговими ракетними комплексами “Бастион-П” з позиційного району в західній частині Криму.

Чернігівський обласний ТЦК та СП

Титульне фото ілюстровано з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: