Завантаження ...
banner
banner

Військовим змінили умови для виплати 30 тис. гривень

Військовим змінили умови для виплати 30 тис. гривень фото

Кабмін змінив умови виплати українським військовим. Відповідні зміни до постанови №168 Кабмін вніс 1 липня.

Зміни стосуються працівників Державної кримінально-виконавчої служби і вони почали працювати вже 1 червня.

Згідно з документом, додаткову винагороду у 30 тисяч гривень під час воєнного стану зможуть отримати ті рядові солдати та начальники Державної кримінально-виконавчої служби, які перебувають у зоні бойових дій або тимчасової окупації та оточення. 100 тисяч гривень військові зможуть отримати за участь у бойових діях на передовій.

До цього надбавку могли отримати всі працівники служби, які перебували на територіях України, на яких надається допомога у межах "єПідтримки".

Що змінилося

  • Тепер надбавка в розмірі до 30 000 гривень виплачуватиметься пропорційно дням служби в розрахунку на місяць. Це стосується всіх військовослужбовців, які мають право на винагороду згідно з постановою КМУ № 168.
  • Виплата додаткової винагороди до 100 000 гривень на час лікування після поранення (контузії, травми, каліцтва пов`язаних з бойовими діями) зберігається відтепер також і для поліціянтів та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.
  • Для всіх інших категорій осіб жодних змін щодо виплати винагороди до 100 000 не відбулось.
  • Порядок та умови виплати додаткової винагороди військовослужбовцям і членам сімей загиблих визначається керівниками міністерств та державних органів. Зазначеного порядку виплати станом на сьогодні досі немає

В постанові також зазначається, що зміни матимуть зворотну дію в часі та застосовуватимуться з початку воєнного стану, проте досі достеменно невідомо яким чином такі норми застосовуватимуться.

Титульне фото ілюстровано з мережі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: